Zaterdag 3 winnend ten onder

Op de eerste en voorlopig warmste zaterdagmiddag van mei betraden 14 in iets te ruim vallende Celtic-achtige shirts gestoken Driebergenaren veld 4 om het op te nemen tegen het derde elftal van SV Langbroek. Er moest deze middag gewonnen worden en het liefts met ruime cijfers om nog zicht te houden op lijfsbehoud. In een tempo dat omgekeerd evenredig was aan de temperatuur op het veld begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het werd snel duidelijk dat als FC Driebergen 3 dit seizoen nog een keer wilde winnen, het tegen dit SVL een uitgelezen mogelijkheid had.

Om te winnen moet je echter wel scoren. De eindelijk weer eens meespelende Kooi kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en stuurde met een wonderschone lange bal linksbuiten Smit diep. Door goed gebruik te maken van zijn inmiddels imposante lichaam manoeuvreerde Marcel zich met bal en al tussen zijn directe belager en het doel in en ging op weg naar de zestien. Zijn tegenstander wilde Smit echter niet zomaar richting goal laten gaan en trok aan de noodrem. Al vallend kwam Marcel languit in de zestien terecht. De goed leidende arbiter bestrafte de overtreding op Smit met een terechte penalty. De vanaf-11-meter-bijna-altijd-trefzekere Kooi mocht als strafschopnemer acteren en schaarde zich aldus achter de bal. Tijdens zijn aanloop besloot Dennis toch maar geen Panenka te doen, maar wat hij dan wel met de penalty wilde aanvangen was hem bij het raken van de bal ook nog niet geheel duidelijk. Zodoende produceerde Kooi een schotje dat in de verste verte niet op een trefzekere pegel leek. Desalniettemin was de SVL’er die op doel stond niet bij machte Kooi’s inzet te pareren en de bal verdween, gewoon zoals het bij een strafschop hoort, het doel in, 1-0.

Hierna creërde het lachende derde een veelvoud aan doelrijpe kansen:
Arjan legde vanaf links goed af op Smit, die rand zestien met een boogbal de lat deed vibreren.
Jens speelde zich links in de zestien zeer netjes vrij en wilde de bal in de verre hoek krullen, maar de benodigde krul bleef uit. Na een voorzet vanaf links wilde Hoevers de bal met rechts in de kruising jassen, echter de bal verdween hoog over.
Albin dacht vanuit de tweede lijn de bal in één streep het doel in te jagen, maar hij produceerde een afzwaaier.
Te Laat stoomde op rechts op en wilde een ouderwetse mannieflanke richting tweede paal afleveren, maar het werd een bal tegen de ballenvanger.
En zo konden er nog wel een paar kansen danwel mogelijkheden opgetekend worden. Wat het derde echter ook probeerde, de bal wilde er in de eerste helft niet meer in. Dankzij sterk keeperswerk van Evers gelukkig ook niet aan de andere kant van het veld.

Met een marginale voorsprong mocht er dus gerust gaan worden. Onder het genot van een plastic bekertje loeihete thee werd de tweede wisselronde ingezet en werd nogmaals de noodzaak benadrukt om aan het doelsaldo te werken.
Wellicht had hierbij moeten worden aangegeven dat het om het verbeteren van het doelsaldo diende te gaan, niet om het verslechteren. Binnen vijf minuten na het begin van de tweede helft scoorde SVL 3 namelijk de gelijkmaker. Te Laat stond even aan zijn teint te werken en vergat aldus tijdig in actie te komen na een diepe bal van SVL. De snelle rechtsbuiten kreeg hierdoor een kleine doch uiterst belangrijke voorsprong cadeau en pakte het presentje effectief uit door de bal langs keeper Evers in het doel te schieten, 1-1.

Even leek het scheidende derde in een zelfde paniekreflex als Ajax een dag later te schieten, maar door wel slim te wisselen brachten de mannen van drie weer orde op zaken. Degelijke wingback Schaap ging eraf voor linksbuitenback Smit. Al snel na deze wissel kwam Smit onder de goedkeurende blikken van linksbuiten in ruste Von Gießen op en gaf een hoge voorzet richting tweede paal. De voorzet leek iets te hard, maar door een go-go-gadgit-neck actie van Kroon kon Eduard de voorzet toch nog panklaar terug koppen op het hoofd van de boven alles en iedereen uittorende ex-SVL’er Dennis. Nijkerker Kooi knikte vervolgens van dichtbij onhoudbaar binnen, 2-1.

Een terechte voorsprong, maar de overwinning was hiermee nog niet binnen. FC Driebergen 3 had zeker nog één doelpunt nodig. Via een mooie aanval volgde deze gelukkig al snel. Albin werd vanaf links aangespeeld, draaide open en gaf een lange stropdasbal op Jens. Marik gooide er een shuffle uit en gaf de bal vervolgens hard en halfhoog voor richting tweede paal. Hier kwam Das Kroonfantoom aangezweefd en met een ferme knik van zijn blonde bolletje kopte Eduard de bal onhoudbaar in het doel, 3-1. SVL 3 gaf zich gewonnen en FC Driebergen 3 kon zich gaan toeleggen op het vergroten van de voorsprong om zo het doelsaldo een positievere wending te geven. Onder meer Jaap en Mike kregen nog dotten van kansen, maar een vierde treffer bleef helaas uit.

Zo eindigde de eennalaatste competitiewedstrijd van FC Driebergen 3 in een tot tevredenheid stemmende 3-1 overwinning. Helaas bleek de overwinning niets waard, want nummer eennalaatst DEV 2 kreeg op kampioen onwaardige wijze de winst van CDW 2 in de schoot geworpen en is hierdoor voor het scheidende derde niet meer in te halen. Gelukkig beschikt het lachende derde over voldoende relativeringsvermogen om iets futiels als een degradatie een mooie voetbalmiddag en dito derde helft te laten vergallen.

Opstelling: E. Evers, A. Meyer (Bas Te L.), K. vd Burgt, E. Schenkels, M. Schaap (M. Smit), M. van Hoof. (E. Kroon ), A. van Amerongen (M. Hoevers (A. van Amerongen)), J. Marik (A. Meyer), M. Hoevers (J. van Vliet (J. Marik)), D. Kooi (J. van Vliet), M. Smit (M. van Hoof)