Zaterdag 3 wint ook in Rhenen

Paul Brink Advies

Na zich eerst langs de parkeerwachten van Ouwehands dierenpark geworsteld te hebben, bereikten een dertiental spelers van FC Driebergen 3 het hoofdveld van Candia ’66, alwaar de wedstrijd tegen het tweede elftal van de Rhenense club op stapel stond. Terwijl de Driebergse spelers op ongeordende wijze het veld betraden, waren de spelers van Candia 2 verwikkeld in een warming-up, waar de scherpte vanaf leek te druipen.

Giro wilde wel eens testen of Candia 2 tijdens de wedstrijd ook zo scherp was. In de eerste minuut schoof hij met een ‘tikkie terug Jaap’ de bal in de voeten van een Candia spits, die vervolgens ongehinderd op keeper De Laat af kon gaan. In plaats van de bal simpel breed te leggen op zijn collega-spits, koos de Rhenense aanvaller ervoor de bal laag langs de Driebergse doelman te schieten. De spits wist echter nog niet dat struukenduuker De Laat over uitstekend voetenwerk beschikt, waardoor hij met een snelle reflex de bal met zijn rechtervoet kon tegenhouden.

Daarna was het alleen nog maar FC Driebergen 3 wat de klok sloeg. Met verzorgd positiespel werd Candia van het kastje naar de Grebbeberg gestuurd en al snel dienden de eerste kansen zich via hoekschoppen aan. Eerst nam Jef er één van links, die door Edwin net over werd gehamerd. Daarna nam Jef er één van rechts, die door Edwin rakelings naast werd gekopt.
Van achteruit bouwden Kooi en Bob steeds goed op en het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste goal zijn oorsprong bij dit centrale duo vond. Von Gieβen speelde vanaf de midellijn Vd Berg in, die indraaide, Kevin inspeelde en doorliep. Van Woudenberg gaf de bal met een listig steekballetje terug op Vd Berg, die in de zestien de bal vakkundig over de inderhaast uitgekomen keeper stifte, 0-1.

Het derde hield het sterke spel nog een tijdje vol, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. Met een minimale voorsprong van één doelpunt bleef het dan ook oppassen geblazen voor Rhenense tegenstoten. Een uitbal op rechts werd niet als zodanig aangemerkt, waardoor een Candia spits met bal en al kon ontsnappen aan de appellerende Driebergse verdediging. De Rhenense spits gaf de bal deze keer netjes af op een mede-aanvaller, die de bal langs doelman De Laat trachtte te krullen. Weer bracht de beste keeper van Amerongen redding met zijn rechtervoet.

Aan de andere kant werden de Driebergenaren juist in het zadel geholpen door de doelman. Blaffer zette goed druk op de keeper en met zijn imposante fysiek jaagde Jeffels de keeper zodanig de stuipen op het lijf dat hij de bal van schrik inleverde bij Vd Berg. Dennis vd B liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en lobde de bal netjes over de onfortuinlijke keeper heen, 0-2.

Beide ploegen hielden zich de rest van de eerste helft qua kansen redelijk gedeisd, zodat met een 0-2 voorsprong de rust werd bereikt. Al nippend aan een lekker kopje thee werd één niet zo heel voor de hand liggende wissel toegepast. Rechtsback Edwin ondervond teveel last van een eerdere botsing, zodat hij eraf ging voor spits Sjaak. De aan zijn ribben geblesseerde Thijs bleef nog even langs de kant.

Zoals de vriendelijke arbiter even later zou opmerken in een onderonsje met beide aanvoerders, begon FC Driebergen 3 te slap aan de tweede helft. Hierdoor stond het derde toe dat Candia 2, al dan niet onreglementair, bij vlagen gevaarlijk werd. De Driebergse defensie en keeper De Laat waren echter telkens net alert genoeg om een aansluitingstreffer te voorkomen.

Pas nadat laatste man Kooi het conflictmodel hanteerde en een opstootje met de Rhenense aanvoerder ensceneerde, kwam er weer wat pit in het Driebergse spel. Het ging weer beter lopen en er waren zelfs een paar aardige aanvallen te bewonderen. De immer gevaarlijke Sjaak kwam rechts in de zestien uit en zag Arjan links van hem geheel vrij staan. Marchal legde de bal keurig af, maar Vd Mispel schoot te gehaast en zag zijn inzet ruim over gaan.

Niet veel later speelde Sjakemans zich wederom goed vrij rechts in de zestien. Nu stonden Giro en Vd Berg al links van hem klaar om de bal in ontvangst te nemen. DGS passte de bal naar Dennis vd B, die op twee meter van de goal een verdediger uitkapte en vervolgens het speeltuig tussen de duikende keeper en een instormende verdediger door het doel in stifte, 0-3.

Het pleit was hiermee definitief beslecht in het voordeel van de Driebergenaren.

Opstelling: de Laat, E. Schenkels (J. Marchal), B. von Gieβen, D. Kooi, M. Schaap, P. Schenkels, L. Fonteijne, A. vd Mispel, D. vd Berg, J. Veenendaal, K. van Woudenberg, (T. Wieringa)