Zaterdag 3 wint stationsderby

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van 3 een heuse derby op het programma, de uitwedstrijd tegen Jonathan 2. Was dit gegeven in zichzelf al spannend genoeg, Jonathan 2 betrof ook nog eens een directe concurrent, die tot nu toe 1 schamel puntje minder dan het lachende derde bijeen had gesprokkeld. Als klap op de vuurpijl was de wedstrijd tegen Jonathan 2 de eerste van de tweede periode. Reden genoeg dus om het duel clichématig als 6-punten-wedstrijd aan te duiden.

 

Doordrongen van het belang van de wedstrijd deden beide partijen verwoede pogingen de score te openen en zowel de Zeistenaren als de Driebergenaren waren in de eerste helft via schoten op doel dichtbij een openingstreffer. Aan Driebergse zijde was het Kroon die met zijn linker van een meter of tien het net wilde laten bollen. Helaas produceerde Das Kroonfantoom een afzwaaier. Aan Zeister zijde was het de Jonathan aanvoerder die rand zestien een schot richting winkelhaak afleverde. Gelukkig stond piloot Evers vandaag weer bij de Driebergenaren op doel. Edwin koos tijdig het luchtruim voor een mooie zweefduik en dankzij een puik stukje navigatie tikte hij de bal uit de kruising. Even later kreeg Jonathan weer een aardige kans om Evers onder vuur te nemen. Na een splijtende pass ging de rappe rechtsbuiten ervandoor en rechts in de zestien schoot hij op doel. Dit keerder hoefde keeper Evers echter niet handelend op te treden, want het schot van de rechtsbuiten verdween kansloos over de achterlijn.

 

De grootste kans van de eerste helft was uiteindelijk voor spits Smit. De sterk spelende rechtshalf Vd Burgt opende met een hoge bal op linkshalf Kroon, die rand zestien de bal terugkopte op de midden voor het doel inkomende Marcel. Zonder aannemen roste Smit de bal in één tijd op doel. Zijn ziedende schot spatte uiteen op de deklat.

 

Omdat tot de rust FC Driebergen 3 noch Jonathan 2 tot scoren wist te komen, werd met een 0-0 tussenstand de pauze aangevangen. Zonder thee werd in 14,5 minuten de wekelijkse wisselpuzzel opgelost en de gordiaanse knoop doorgehakt: Van Hoof, Vd Mispel en Te Laat gingen eraf voor Sjaak, Thijs en Bob. De twee overige wissels, Patrick en Schaap gaven respectievelijk hun lies en hamstring nog wat langer rust en bleven (nog even) langs de kant.

 

Met twee verse spitsen, die op basis van haardracht lastig uit elkaar te houden zijn, trachtte FC Driebergen 3 meer druk naar voren te zetten en zo een goal af te dwingen. Er ontstonden wel wat kansjes voor de Driebergenaren, maar echt levensgevaarlijk wist het lachende derde nog niet te worden. Hoogste tijd dus om de laatste troef in te zetten. De van een liesblessure herstellende aanstaande oom van Yanniek kwam erin voor de barmhartige Smiteriaan. Van een directe opleving in het Driebergse spel was met het inbrengen van Patrick nog niet meteen sprake, maar toch wist het lachende derde al snel na zijn entree tot scoren te komen.

Door de rustwissel van Vd Mispel was rechtspoot Vd Burgt op eigen verzoek linksback komen te spelen. Hier voelde Kevin zich als een vis in het water en keer op keer stoomde hij vanaf links op. Af en toe kwam Kevin niet helemaal goed uit met zijn rechtervoet daar aan de linkerkant, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd hij effectiever. Vanaf links op het middenveld speelde Vd Burgt spits Hanesteijn in, die met zijn rug naar de goal rand zestien aannam. Vervolgens draaide Tyson op Kishna-achtige wijze bij twee Jonathanners vandaan en gaf een lage voorzet op de rechts van hem vrijlopende Sjaak. De bal had eigenlijk iets teveel vaart en kwam rechts van de goal uit, maar dit maakte DGS weinig uit. Met een loeihard schot knalde hij de bal vanuit de lastige hoek op schitterende wijze het dak van het doel in, 0-1.

 

De belangrijke voorsprong was een feit. Dat één schamel doelpuntje verschil niet genoeg was om de winst zeker te stellen, bleek wel uit het feit dat Jonathan tegen wist te scoren. Na een warrige aanval die zich het beste als een scrimmage zou laten typeren, tikte een Zeistenaar de bal van zeer dichtbij over de doellijn. Op het moment dat de bal via een Jonathans been richting deze speler ging, stond de doelpuntenmaker echter buitenspel. De feilloos vlaggende Van Hoof was dit niet ontgaan, zodat de uitstekend fluitende arbiter Kale Henk het doelpunt naar aanleiding van het vlagsignaal van Mike afkeurde.

 

Er diende vandaag koste wat het kost gewonnen te worden, dus een extra doelpunt was onontbeerlijk. De soeverein spelende Kooi gaf randje buitenspel de bal op de weer eens diepgaande Kevin mee, die met een een steeds groter wordende voorsprong richting goal sprintte. Met alleen de Zeister keeper voor zich legde Vd Burgt de bal onbaatzuchtig af op de rechts van hem meegelopen Sjakemans. Marchal nam dit cadeautje dankbaar in ontvangst en schoof de bal het lege doel in, 0-2.

 

Dankzij deze bevrijdende treffer was de overwinning binnen handbereik. FC Driebergen 3 besloot de wedstrijd op slot te gooien en het restant van de wedstrijd zonder verdere poespas uit te spelen. Door een hoop spelonderbrekingen als gevolg van kleine overtredinkjes en al dan niet langdurige blessurebehandelingen duurde en duurde het restant van de wedstrijd maar voort, doch uiteindelijk blies topscheids Kale Henk voor het einde van de wedstrijd. Zo wist het lachende derde de stationsderby in zijn voordeel te beslechten en ook niet onbelangrijk, uitstekend te beginnen aan de tweede periode.

 

Opstelling: E. Evers, B. Te Laat (B. von Gieβen), R. de Bruijn, S. Bruining, A. vd Mispel (T. Wierina), D. Kooi, K. vd Burgt, E. Kroon, IJ. vd Berg, M. van Hoof (J. Marchal), M. Smit (P. Schenkels), (M. Schaap)