Zaterdag 5 klopt Odysseus nipt

Hoenderdaal

Nadat de mannen van FC Driebergen 5 uit de afgelopen 2 wedstrijden slechts 1 punt haalden stond er zaterdag een belangrijke uitwedstrijd op het programma. Het was dan ook van belang dat deze wedstrijd werd gewonnen om de aansluiting in het bovenste rijtje te handhaven. Het ontbreken van geluk was waarschijnlijk de grootste boosdoener deze wedstrijd. Uit de vele doelpogingen die FC Driebergen 5 werd gegund wist het louter 3 keer te scoren. De kansenregen leverde FC Driebergen 5 een nipte 3-2 overwinning op. Het vergat de trekker verder over te halen tegen Odysseus 91 11.

Om half 2 werd er verzameld op Sportpark De Woerd voor een snelle voorbeschouwing tegen Odysseus 91 11. Nadat de huisregels en de normen en waarden van het team nog even werden doorgenomen werd er vooruitgeblikt naar de tegenstander. Het gevaar voor onderschatting werd al snel duidelijk. De tegenstander stond namelijk op de een na laatste plaats in de competitie. Echter kon er van worden uitgegaan dat het gedreven was om goede tegenstand te bieden.

De opstelling van FC Driebergen 5 leidde niet tot grote verassingen. Reservekeeper Tim de Coo stond ook deze wedstrijd weer onder de lat. Dat gaf Andor Geerding de gelegenheid om een keer vanaf een andere positie te schitteren. FC Driebergen 5 moest het doen zonder de vaste kracht achterin, Frank Haalboom en topschutter Rik Visser. Er werd nog even teruggeblikt op de dramatische wedstrijd tegen FC De Bilt 9. FC Driebergen 5 wilde deze wedstrijd weer het vertrouwde spel spelen. Zo vertrok FC Driebergen 5 omstreeks 2 uur richting de velden van Odysseus 11.

Topscoorder Jurian Osnabrugge kon door een aantal eigenwijze foute beslissingen in het verkeer niet op tijd aan de aftrap verschijnen waardoor Kevin Costerus zijn plaats innam. Het spel van FC Driebergen 5 was het eerste half uur niet veel beter als in de wedstrijd tegen FC De Bilt 9. Ballen kwamen niet aan en er werd niet goed gedekt. Misschien was het moeilijk bespeelbare veld van Odysseus één van de redenen waarom FC Driebergen5 niet lekker in het spel zat.

Odysseus was verbaasd over het zwakke spel en kreeg meer vertrouwen in een goed resultaat. Het deed dan ook nauwelijks onder. Sterker nog, het wist zelfs op voorsprong te komen. Doordat FC Driebergen5 niet scherp genoeg was in de mandekking ontstonden er gaten waar Odysseus van profiteerden. Het wist een aanval via de rechterflank van onze verdediging op te zetten en drong door tot bij Tim de Coo die de bal niet kon doen veranderen. Zo belande de bal in de netten en keek FC Driebergen 5 tegen een 1-0 achterstand aan.

FC Driebergen 5 probeerde de bal met moeite naar voren te krijgen. Een aantal opgezette aanvallen via de flanken strandde door een aantal afstandschoten. Het wist de laatste bal niet goed af te leveren waardoor Odysseus in de wedstrijd groeide. Odysseus kreeg zelfs de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Wederom wist Odysseus door de verdediging heen te komen en moest Rowan Raven aan de handrem trekken. Het was een overtreding die ver buiten de zestien werd ingezet maar de scheidsrechter, die herhaaldelijk werd uitgemaakt voor circusclown, legde de bal op de stip volgens de reglementen in het boekje, althans zo beweerde hij.

Dit leidde tot grote agressie en irritatie bij een aantal spelers. Kevin van de Burgt kon zijn woede niet in bedwang houden en gaf de scheidsrechter een aardige zet. Een actie waarvoor hij een rode kaart had kunnen krijgen. De scheidsrechter liet de kaart gelukkig op zak en legde de bal op 11 meter. Zo rustte er een zware taak op de schouders van Tim de Coo.

Hij stond oog in oog met de penaltynemer van Odysseus. Het fluitje klonk en met een mooie duik wist Tim zijn handen tegen de bal te zetten en gelukkig stond de paal op de goede plek. De bal ketste uit het veld en zo wist Tim een grotere achterstand te voorkomen.
Het was de ommekeer in de wedstrijd. FC Driebergen 5 wist dat het een tandje bij moest schakelen en begon met een offensief naar voren. Het laatste kwartier leverde een aantal mooie doelpogingen op. Vooral Kevin van de Burgt zorgde voor veel irritatie in de verdediging.

Het gelukje ontbrak aan de kant van FC Driebergen 5 want de bal leek een aantal keren bijna in de netten te liggen maar belanden uiteindelijk net naast het doel. Via een aantal goede opgezette kansen werd er bij de laatste bal niet meer goed gekeken maar voor eigen succes gegaan. Begrijpelijk vanwege de ruimte die er werd gegeven waardoor spelers die normaal niet snel voor het doel verschijnen nu ook de mogelijkheid kregen om een poging te wagen. Een belangrijke rol was weggelegd voor de spits Jurian Osnabrugge die als invaller voor veel gevaar zorgde in de verdediging van Odysseus.

Zo schoof Kevin Costerus een linie naar achter die daardoor beter in zijn spel kwam. Jurian fungeerde weer als belangrijk aanspeelpunt. Andor Geerding, niet alleen als keeper belangrijk maar nu ook als aanvaller, gaf een mooi balletje op Jurian die de bal achter de keeper van Odysseus schoot. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-1 op de teller.

Het goede aanvallende spel van het laatste gedeelte van de 1e helft werd doorgezet in de 2e helft. FC Driebergen 5 ging op jacht naar de 3 punten en voetbalde goed naar voren. De ploeg drukte de thuisploeg naar achter alleen de scherpte in de afronding ontbrak. De mooiste doelpoging kwam op naam van Kevin van de Burgt. Hij zag de keeper wat ver voor zijn doel staan en schoot de bal over hem een op de lat. Veelal slalomde hij om de verdedigers heen alsof het pionnetjes waren op de training. Een aantal vrije trappen van Andor schoten rakelings langs het doel. Helaas ontbrak het geluk. Zo zag FC Driebergen 5 twee ballen op de lat belanden en ééntje op de paal na een mooi schot van Tom Lijffijt. Daarnaast had FC Driebergen 5 recht op minimaal een penalty maar daar waar de scheidsrechter hem wel gaf aan de thuisploeg, was hij niet zo gul voor de bezoekers. Het spel van FC Driebergen 5 werd uiteindelijk wel beloond. De bal belande via de rechterflank in het zestienmeter gebied waarna Jurian hem strak over de grond voor het goal gooide. Andor wist zijn voet tegen de bal te zetten en zo stond FC Driebergen 5 op voorsprong.

Lang probeerde FC Driebergen 5 het 3e doelpunt binnen te schieten maar het was de thuisploeg die vlak voor tijd zorgde voor de 2-2. Het was het gedoemde scenario wat FC Driebergen 5 niet kon gebruiken. Maar zoals we wel vaker horen in de voetbal wet, wanneer de bal niet aan de ene kant valt, kan hij zomaar aan de andere kant vallen. De bal werd na een vrije trap in de zestien geslingerd en belande op het hoofd van een Odysseus speler. Odysseus nam genoegen met een gelijkspel en dus ging FC Driebergen 5 op jacht naar de 3 punten.

In de slotminuten kwam dan toch de verlossende treffer voor FC Driebergen 5. Rowan Raven ging met de bal aan de haal en schoot hem richting het doel van Odysseus. Nadat de bal werd geblokt belande hij in de kluts nog voor een aantal spelers van FC Driebergen 5 die een shot waagde. De keeper van Odysseus had moeite om de bal te klemmen waardoor Jurian er als een echte spits bij zat en de bal in de netten kon tikken. De opluchting was groot bij het elftal. Zo vergat FC Driebergen 5 om de genadeklap uit te delen maar ging het wel met 3 punten naar huis en dat telt.
Volgende week wacht een zware uitwedstrijd. Dit keer tegen Odin 6, een belangrijke concurrent om de bovenste plaatsen.