Zeer goed voetballend FC Driebergen wint bij DESTO

Na eerst 1 minuut stilte gehouden te hebben voor het overlijden van clubman Arie Kers begon FC Driebergen met aanvallend en goed combinerend voetbal de wedstrijd.

Wat al in de 8e minuut zijn rendement gaf door een goede actie van de zeer op dreef zijnde Tolga Albayrak die via Gerwin v/d Klift de bal bij Elmar van Doorn bracht die deze kans niet onbenut liet en rustig scoorde 0-1. FC Driebergen bleef de bal goed in zijn bezit houden Desto kwam er niet aan te pas. Dan kwam die 12 e minuut een afgeslagen aanval werd verkeerd uitverdedigd de bal kwam voor de voeten van Tolga Albayrak die verwoestend van 30 meter afstand uithaalde en mede door wat wind voordeel als een racket in de rechter bovenhoek belande 0-2 en dat al binnen het kwartier.

De 20e minuut, een zeer gedreven voetballende Dobias Aldenkamp bracht een wederom vloeiend en snelle actie van Robin Notenboom de bal net niet tussen de palen maar belande op de paal. Weer een snelle aanval van rechts een uitstekend driehoekje Robin Notenboom-Dobias Aldenkamp-Tolga Albayrak welk deze laatste speler de bal al glijdend in de verre rechterhoek schoot 0-3.

Het was voor de vele supporters van FC Driebergen een lust voor het oog hou hun ploeg vandaag speelde. De ene na de andere kans werd helaas om zeep geholpen door te gehaast handelen. Het had zeker al 0-5 moeten staan en niet eens geflatteerd. Kansen in de 35e, 36e , 37e, die door alle voorhoede spelers jammerlijk gemist werden. Zo brak de rust aan met een dik verdiende stand van 0-3 in het voordeel van FC Driebergen.

De tweede helft bracht wat minder spektakel Desto probeerde al door 1 op 1 te gaan spelen de druk op het doel van doelman Michel van Bruggen te leggen. Maar door het stugge verdedigen van de achterhoede leek het gevaarlijk maar tot de 16 meter, zodoende heeft onze doelman weinig moeilijk werk hoeven te verrichten. De wedstrijd werd in de 70e minuut beslist en weer door de spits Elmar van Doorn die elke wedstrijd wel een doelpuntje meepikt en een goede aanval van rechts netjes afrondde al zat de keeper er nog wel aan 0-4. FC Driebergen speelde een gewonnen wedstrijd de 3 wissels werden nog ingezet maar er veranderde aan de stand niets meer.

Door dit resultaat is er iets meer lucht om de nacompetitie te ontlopen.

Zaterdag as 15 maart wederom een uitwedstrijd in en tegen Kockengen waar thuis 2-2 tegen gespeeld werd.