Zeer matig FC Driebergen verliest van IJFC

Bleijenberg Financiële administratie

FC Driebergen heeft afgelopen zaterdag een matte partij voetbal gespeeld tegen een veel beter maar ook matig spelend IJFC (toch een van de kampioenskandidaten) dat met een verdiende 0-3 terug ging richting IJsselstein. Het was IJFC dat direct ten aanval trok en na 4 minuten al de eerste kans kreeg maar zag deze inzet net naast gaan. Het eerste schot op doel van IJFC kwam van de voet van Pascal van Doorn, dat gestopt werd door de keeper van IJFC. Ook de eerste gele kaart kwam al vroeg en wel in de 14e minuut die was voor de FC Driebergen speler Maurice van Rheenen even later gevolgd door Maarten Noordijk die ook een beetje overdreven ook geel kreeg. Dus wel, al vroeg 2 verdedigers die de rest van de wedstrijd met de handrem op moesten spelen. Na deze teleurstellingen werd het nog erger doordat uit een hoekschop in de 24e minuut IJFC op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van dezelfde Maarten Noordijk 0-1. In de 26e minuut eindelijk weer een leuke aanval waar Kevin van Woudenbergs schot maar net door de keeper van IJFC gekeerd kon worden.

Een hele grote kans was er weer voor IJFC in de 28e minuut, waar de spits met een uitstekende kopstoot bijna 0-2 op het scoringsbord kon zetten maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Alles wat FC Driebergen was hoopte dat het maar bij 0-1 voor de rust zou blijven maar daar kwam niets van terecht.Het was in de 43e minuut dat weer uit een gevaarlijke hoekschop de bal ongelukkig werd geraakt door aanvoerder Michel Hoekstra en de bal in het doel ziet rollen 0-2.Wat ook de ruststand werd. Na deze domper van 2 eigen doelpunten zakte de nog aanwezig moed helemaal naar het nulpunt.

De tweede helft bracht niet veel meer dan de eerste, eigenlijk ben je gauw uit gepraat vooral als je zag dat IJFC inde 51e minuut ook nog op een 0-3 voorsprong kwam door het enige normale doelpunt maar ook weer uit de gevaarlijke hoekschoppen vooral van de rechterkant allemaal indraaiende ballen die nu uitstekend werd ingekopt. Het enige wat FC Driebergen hier tegen over kon stellen waren de spaarzame aanvallen waar geen organisatie inzat ondanks dat de thuisclub nog 3 maal wisselde kwam er geen verandering meer in de stand en zo werd het een zeer makkelijke middag voor de gasten uit IJsselstein (wat ze niet verwacht hadden).

Zaterdag 2 april de volgende wedstrijd en wel de semiderby in Zeist tegen Jonathan aanvang 14.30 achter het slot.