Zeer spannende eerste competitieoverwinning voor MO11-1

MO11-1 viert de 5-4 overwinning op JSV Nieuwegein in stijl met de dab.

Het kan dus nog spannender. Uit tegen JSV Nieuwegein (alles gewonnen dus een sterke en misschien wel te sterke tegenstander) schoot de wedstrijd alle kanten op. Bij de kleedkamer werd MO11 al opgewacht met de mededeling van JSV dat zij wel even zouden winnen. Ging het daar fout voor hen vanaf 9.30 uur op veld 7B?

De eerste helft op een zo leek groter grasveld dan normaal waren de meiden nog wat onder de indruk. En invalsters Berber en Kiki uit JO9-3 (voor Sonne en Sofie die lekker een weekend weg waren) moesten hun draai nog vinden. Enkele meiden waaronder aanvoerster Julia maakten ook vaker de weg naar de wc dan gewoonlijk. Bovendien werden enkele afspraken vergeten kortom onrustig spel. Tegen het einde van de eerste helft stond het dan ook 3-0 voor JSV. Dat was helemaal niet nodig want FCD bleek minstens gelijkwaardig. Gelukkig schoot Bieke na een mooie rush plus voorzet van Kiki de 3-1 binnen. En daarna was het zelfs 3-2 toen Bieke de voorzet gaf die Kiki binnenschoot. Het was dat Bieke het vizier niet helemaal op scherp had staan (drie kansrijke schoten troffen geen doel) anders had de ruststand al een ander beeld laten zien.

Amber bleef op doel in de tweede helft wat zij met onder andere haar gooispelhervattingen prima deed. Door de peptalk in de rust (daar houd je je als coaches maar aan vast 😁 ) waren de meiden inmiddels ingespeeld en ook overtuigd van de mogelijkheden. Jasmijn en Berber lieten een aantal mooie rushes zien. Julia en Maria stonden pal in de verdediging hetgeen wel een paar vervelende tikken plus een langere noodzakelijke reservebeurt opleverden. Nadat Bieke met een vlammend schot de paal had geraakt en Phine een eerste doelpoging had gedaan, lukte het laatstgenoemde om (in 3e instantie!) de 3-3 te maken. En uit een corner schoot Anouk bij de tweede paal netjes de 3-4 erin. FCD had inmiddels een groot overwicht dus JSV scoorde uit een counter via één van de sterke grote speelsters de 4-4. Er volgden nog kansen voor Phine en Kiki maar ook voor JSV. Gelukkig was het Bieke die van ver de 4-5 binnenschoot.

De meiden gingen door voor de 4-6 terwijl de schreeuwende (maar niet zo luid als de collega coach aan de andere kant) coaches juist wilden consolideren want de 25 minuten waren reeds ruim voorbij. Opeens gingen twee meisjes van JSV alleen op Amber af. Het zou toch niet …. maar gelukkig werd de bal hard naast geschoten.

De eerste competitieoverwinning was binnen. In polonaise werden de strafschoppen genomen dus het was niet zo vreemd dat alleen Kiki er één benutte (4-1). Volgende week tegen het (echt wel) sterke Zwaluwen. Maar eerst nog een week genieten van de winst en Anouk van de ‘ster van de week’ beker.