Zekerheden in het leven gaan niet op bij zondag 2

Na een aantal weken verplicht op zondag thuis blijven mochten we de wei weer in. De thuiswedstrijd tegen Saestum 2 die nog gepland stond voor de eerste seizoenshelft was, om voor ons onduidelijke redenen, uitgesteld waardoor wij dit inhaalweekend al de voetbalschoenen mochten onderbinden. Het eerste resultaat tegen Saestum vorig jaar was niet om over naar huis te schrijven. We verloren daar met 4-2, maar desalniettemin gingen wij vol zelfvertrouwen de wedstrijd in want, hoewel er weinig zekerheden in het leven zijn, één zekerheid hadden we in ieder geval want van Saestum winnen wij namelijk ALTIJD in eigen huis!

Je hebt in het leven dus twee zekerheden; één, je gaat op enig moment tussen zes planken je voordeur uit een zwarte Mercedes in en twee, FCD zondag 2 wint thuis ALTIJD van Saestum. Wij vroegen voorafgaand aan de wedstrijd nog aan Saestum of ze de wedstrijd überhaupt wel wilde spelen, de statistieken onder hun neus wrijvend. Wilco Nap wilde het echter toch proberen met zijn gevolg. Ook prima.

Na enige discussie over de opstelling en drie ingevulde wedstrijdformulieren (waarvan er twee regelrecht de prullenbak in konden) later stonden we klaar voor het eerste fluitsignaal van 2012. De eerste 10 minuten van de wedstrijd renden beide ploegen nog wat onwennig rond en was het aftasten geblazen. Vanuit het niets zagen we ineens dat Ico een sprint aanging van een dikke tachtig meter, maar waarom leek niemand te snappen.

Hij wel zou even later blijken. Saestum tikte de bal terug op de keeper en maakte zich geen enkele zorgen over de aanstormende Ico. De keeper wilde de bal een ros naar voren geven, maar trapte heel knullig, zoals je het alleen maar op youtube kunt zien, over de bal heen. Het gevolg was dat Ico de 1-0 kon scoren.

Loon naar werken en met een flinke gunfactor want Ico scoort namelijk niet zo vaak. Op naar de drie punten dachten we, maar helaas viel niet erg lang daarna de 1-1, waarmee we ook gingen rusten. In de tweede helft kwamen we, hoe is het mogelijk, op precies dezelfde wijze op 2-1 voor. Weer trapte de keeper op exact dezelfde wijze over de bal heen, Charell kon simpel de bal binnen tikken,  en Saestum kan er ook weer een zekerheid bijschrijven want met deze keeper worden ze zeker geen kampioen!

Achteroverleunend en de drie punten al optellend bij de stand zouden we de wedstrijd lekker uittikken en er nog één of twee maken. Niets bleek minder waar. We gaven het weg. Kinderlijk eenvoudig. We gingen eraf met 2-4, dezelfde uitslag als in de uitwedstrijd tegen Saestum. Een illusie armer. Je hebt dus, buiten magere hein, geen enkele zekerheid in het leven.

De coach