Zelfs het weer was prima geregeld tijdens het Pupillenweekend 2016

Veel deelnemers en veel prijzen bij het Pupillenweekend 2016

Update: Foto’s van de winnaars staan onderaan dit bericht. Meer foto’s van het weekend zijn  te vinden op deze site.

Al weken keken heel veel spelers er naar uit. De jaarlijkse E en F ‘clubkampioenschappen’ van het voetbal in Driebergen. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig. Net als vorig jaar zou het wel eens (heel) nat kunnen worden. En dat was met 93 kinderen, diverse voetbalactiviteiten, het gebruikelijk bosspel en slapen in tentjes geen fijn vooruitzicht. De organisatie had echter de beschikking over een betrouwbare weerman. En er kon dit jaar voor het eerst met/in de nieuwe accommodatie een pupillenweekend georganiseerd worden. Dat bleek een enorme luxe en bood heel veel mogelijkheden, duidelijkheid en rust.

Ondanks de beginhectiek met aanmelden, tenten opzetten, schema’s aanpassen door late aanmeldingen/afmeldingen en toners die zo goed als op bleken, heerste het hele weekend een hele relaxte sfeer. Dat was vooral te danken aan een geweldige commissie en aan de vele handen die op elk moment van de dag (zelfs de gehele nacht door!!!) en overal op het complex plus in het bos aanwezig waren en meehielpen. Wat een fantastische groep ouders. Nogmaals dank hiervoor.

Uiteindelijk kon er op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni door iedereen vooral genoten worden. Toen alle E en F spelers rond 16.30 uur gesetteld waren, kon in de kantine het weekend worden geopend. Tijdens deze opening viel ook precies de enige bui van de vrijdag. Met the Basement Crew van dansschool DanZation was er als startschot een spetterende act (6e bij het EK trouwens, zij wel) binnengehaald. En na enige uitleg over het weekend was het droog en konden drie groepen (E, E/F en F) aan het 4 tegen 4 toernooi beginnen. Inmiddels was de achterstand op het schema traditioneel een half uur maar dat kwam eigenlijk wel goed uit. Want bij de volgende activiteiten en de voorbereidingen op het bosspel was men mooi compleet met alle begeleiders en drie keepers (Rianne van Nunen, Kim van der Werf en Rob Vonk goed voor het verwerken van 279 pogingen) bij de strafschoppen, het gatenschieten en het diner. Tussendoor vonden de wedstrijden plaats om de armbandjes die gewonnen konden worden door andere spelers uit te dagen op de panna-veldjes.

En daar krijg je honger en dorst van. Het hele weekend stond de catering klaar met water, limonade, boterhammen en fruit/komkommer. Goed eten was belangrijk want de avond was met een bosspel nog lang en de nacht traditioneel nog langer. De busjes met chauffeurs Jorgen en Michel reden in rap tempo af en aan om de teams af te leveren in het bos en uiteindelijk ook weer op te halen. Daardoor was de achterstand in het programma weer snel ingehaald. Dat was ook nodig want in het bos werd een EK-route afgelegd langs posten met (voetbal)spelletjes en een EK-vraag. Dit duurde iets langer dan gepland en ook de route bleek voor met name begeleiders met de voornaam Rob toch wel lastig. Het werd donkerder en donkerder waardoor sommige spelletjes extra lastig werden. Dat mocht de pret niet drukken en de zaklampen en I-phones werden optimaal benut met bijschijnen. Desondanks bleef het voor veel spelers een spannende tocht door het donkere bos.  Toen iedereen weer vermoeid terug was, zochten veel spelers hun tent op of gingen naar huis. De die-hards gingen natuurlijk nog even door met vooral het vertellen van stoere verhalen.

Toen het om 4.45 uur weer licht werd, moest er natuurlijk meteen weer gevoetbald worden. En tussendoor was er de hinderlijke onderbreking van een ontbijt. Dat was ook nodig want het spectaculaire Goalmaster stond deze ochtend gepland. Om 9.30 uur kon Goalmastermaster Jaap het startsein geven en gingen de EK-landen-teams met nog steeds energieke spelers aan de slag. Twee uur en negen onderdelen later stonden de spelers van drie niet verwachte landen namelijk België, Slowakije en Roemenië klaar voor de laatste onderlinge strijd om de grote wisselbekers. Dat blijkt elk jaar toch weer een grote impact op de kinderen te hebben. Toen ook hier de winnaars bekend waren, was het klaar.

De prijsuitreiking duurde door de vele te vergeven prijzen bijna te lang want wij waren nog niet klaar en binnen voor een vaantje en een broodje hamburger of de hemel brak open. Geluk moet je blijkbaar afdwingen. Het was zaterdagmiddag in vele FC Driebergen huiskamers erg rustig. De organisatie vond het een zeer geslaagd afsluitend weekend. Geweldig dat jullie er allemaal dit jaar weer waren. Hopelijk tot volgend jaar.

Alle winnaars van dit jaar vindt u hieronder:

4×4 F – Thomas Copray (F10)
4×4 E/F – Bas van Denderen (F1)
4×4 E – Sven van der Bijl (E4)

Pech pupil – Simon Kooijman (E7)

Penalty F – Beau Dijkhorst (F10)
Penalty E/F – Kasper de Kruijf (F1)
Penalty E – Rutger van Oosten (E1)

Gatenschieten F – Jeroen te Mebel (F5)
Gatenschieten E/F – Mogens Bruil (F2)
Gatenschieten E – Seppe Diks (E2)

Panna bokaal F – Simon Huiskes (F6)
Panna bokaal E/F – Bas van Denderen (F1)
Panna bokaal E – Teun Suyver (E1)

Bosspel – Simon/Hugo/Tycho (E6) en Simon/Frederik (E7)

Goalmaster Poule C – Jeroen te Mebel (Menno van Usen 2de)
Goalmaster Poule B – Luke Lahaije (Isa van Geresteyn 2de)
Goalmaster Poule A – Rutger van Oosten (Teun van de Berg 2de)