Zesde overwinning op rij voor zaterdag 3

Bleijenberg Financiële administratie

Afgelopen zaterdag stond voor het lachende derde de thuiswedstrijd tegen DOVO 7 op het programma. Een ploeg die enkele weken eerder al verslagen werd tijdens een doordeweekse bekerronde. Blijkbaar merkte de KNVB de competitiewedstrijd FC Driebergen 3 – DOVO 7 als risicoduel aan, want er werd een heuse KNVB scheidsrechter afgevaardigd om het duel in goede banen te leiden. Al snel bleek echter dat de scheidsrechter deze middag het grootste risico vormde.

Terwijl de spelers beider elftallen op veld 4 klaar stonden voor de aftrap, was de arbiter van dienst plots op zoek naar een neger uit 1984 binnen de Driebergse gelederen. Volgens de fluitist maakte dit deel uit van een aselecte steekproef ter controle van de spelerspassen. Omdat De Bruijn puur op basis van zijn achternaam wellicht het meest in de buurt kwam, sommeerde de scheids De Bruijn zijn geboortedatum op te dreunen. Aangezien het geboortejaar van De Bruijn zes jaar voor het vermeende geboortejaar van de niet aanwezige kleurling lag, vermoedde de scheids een fraude op het spoor te zijn die de Liborzaak zou doen verbleken.

Met een dreigend: ‘we zoeken het in de rust wel uit’, werd de toss aangevangen. Schaap won deze zowaar en vol verwachting op wat komen ging, liet FC Driebergen 3 DOVO 7 aftrappen.

Net als in de eerder gememoreerde bekerpot trok DOVO 7 zich ver terug en liet het de mannen van drie het spel maken. Ook al stond Driebergs grootste spielmacher vandaag op de goal, het lukt het derde aardig om een passende invulling te geven aan de geboden speelruimte.

Na een aantal verkennende afstandsschoten van Giro en Patrick en een aantal beroerde corners van Sjoffer was het tijd voor het echte werk. Een afgeslagen bal werd door Patrick terug naar voren gekopt. Vd Mispel kon rand zestien net niet bij de bal en deze stuiterde door het strafschopgebied in. Hier werd de bal prima onder controle gebracht door spits Tyson, die vervolgens rustig de tijd nam om la pelota hard in het dak van het doel te jagen, 1-0.

Even later kon Vd Mispel weer net niet bij de bal. Als sluitstuk van een mooie aanval over rechts werd de bal strak voorgetrokken door Kevin. De pass was helaas net te scherp voor Arjan, anders had hij de bal zo het lege doel in kunnen schieten.

Doordat Bob iets te lang bij de kerstshow van de Hornbach was blijven plakken en Sebas geveld was door het binnen de Rabobank rondwarende Liborvirus, werd het centrale duo vandaag door elftaloudsten Edwin en De Bruijn gevormd. Zij hadden hun defensieve zaakjes zo goed op orde dat ze het zich af en toe konden permitteren om zich ook in aanvallend opzicht te laten gelden. De Bruijn zette via rechts een mooie aanval op waarbij hij eerst een één-twee aanging met Giro en vervolgens met Thijs, om tot slot net binnen de zestien de bal met een buitenkantje rechts op de deklat te knallen. In de rebound was Arjan net niet zuiver genoeg en schoof de bal naast het doel.

De kenners waren het erover eens dat er voor rust zeker nog wel een keer of twee gescoord ging worden door de Driebergenaren. Dit gebeurde ook, maar beide doelpunten, één van Kevin en één van Thijs, werden vanwege een appèl op buitenspel afgekeurd.

DOVO 7 wist in de eerste helft slechts twee halve kansen te produceren. Bij één van deze semi-kansen werden de Veenendalers geassisteerd door Te Laat. Bas wilde met een hoge boogbal de bal terug leggen op doelman Vd Berg. Dennis vd B. had dit echter niet verwacht en zag de bal over hem heen vliegen richting doel. Gauw zette hij de achtervolging in, maar het liep goed af. Tot opluchting van de Driebergenaren verdween de bal naast het doel over de achterlijn.

Tijdens de rust werd het mysterie rond de spelerspascontrole opgelost. De arbiter van dienst had vanuit de bestuurskamer de spelerspassen van een bezoekend elftal, dat elders op de Woerd aan het voetballen was, meegenomen. Het was aldus niet zo verwonderlijk dat de namen en geboortedata op het wedstrijdformulier niet overeen kwamen met zijn spelerspassen. Verder werd er tijdens de theepauze driewerf gewisseld. Von Gieβen kwam erin voor Edwin, Kobbe voor Schaap en Sjakemans voor Kevin.

Zoals wel vaker dit seizoen wist het derde het goede spel uit de eerste helft niet te prolongeren in het tweede bedrijf. Wel wist het de score uit te breiden. Keeper Vd Berg schoot de bal uit richting spitsenduo Sjaak en Thijs. De laatste klom in de lucht, won het kopduel van de Veenendaalse voorstopper en kopte de bal door op de slim weggelopen Sjakemans. DGS sprintte met een metertje voorsprong op zijn directe belagers richting doel en wist in twee instanties de keeper te verschalken, 2-0.

FC Driebergen 3 dacht op rozen te zitten en ging minder geconcentreerd voetballen. Hierdoor kreeg DOVO 7 de mogelijkheid dichterbij te komen. Gelegenheidskeeper Vd Berg wilde met links een bal wegtrappen, maar raakte deze niet helemaal goed. De bal belandde hierdoor in de voeten van een Veenendaler, die de bal aflegde op een medespeler. Deze DOVO speler wist de bal in de rechterhoek van het doel te werken, 2-1.

Het lachende derde was weer wakker geschud en kon na de laatste wissel, Kooi voor Giro, op jacht naar een derde doelpunt. Sjaak werd links van de zestien ingespeeld en gaf de bal met een bekeken hakje mee op de naar binnen trekkende Sjoffer. Jeffrey struinde met de bal aan zijn voet de rand van het strafschopgebied af op zoek naar een gaatje om te schieten. Toen hij dit vond, aarzelde hij niet en vuurde onhoudbaar op doel, 3-1.

De winst was hiermee zo goed als zeker binnen gespeeld, maar dit betekende niet dat er niet meer gescoord werd. Er restte nog voldoende tijd voor een toegift. Arjan werd met zijn rug naar het doel op links ingespeeld, liet de bal door zijn benen lopen en draaide vervolgens bij zijn directe tegenstander weg. Terwijl deze tegenstander nog verdwaasd om zich heen aan het kijken was waar Arjan nou opeens gebleven was, stond Vd Mispel al oog in oog met de keeper. De Veenendaalse doelman wist dat hij weinig meer kon uitrichten en ging er alvast maar bij liggen. Arjan tikte vervolgens de bal langs hem de korte hoek in, 4-1.

Een prachtige afsluiting van wederom een bijzondere winstpartij.

Opstelling: D. vd Berg, B. Te Laat, E. Schenkels (B. von Gieβen), R. De Bruijn, M. Schaap (K. van Daatselaar), P. Schenkels, L. Fonteijne (D. Kooi), A. vd Mispel, T. Wieringa, J. Veenendaal, K. van Woudenberg (J. Marchal), (M. Smit)