Zevenklapper E1

Na drie oefenwedstrijden was het eindelijk weer een officiële competitiewedstrijd. Olivier was niet aanwezig en Cas was te ziek om mee te doen. Vanaf de thuisbank zat hij vol spanning en werd hij op de hoogte gehouden door coach Jorgen per app.
We hadden gelukkig ook twee goed aanwinsten voor vandaag, Joost en Teun (“Berg”). Er ging weer veel aanhang mee naar de uitwedstrijd tegen de Zuidvogels, ondanks de afstand (Huizen) en tijd (8 uur vertrek). Maar liefst 10 vaders waren er bij! Geen training deze week, dus werd de aandacht gelegd op een serieuze warming up.

Om half tien de aftrap en meteen werd er vooruit gejaagd en gespeeld. De mannen hadden er zin in. De eerste paar minuten waren wij continu in balbezit, maar dit leidde nog niet tot kansen. Na 4 minuten ontstond onze eerste kans na een vloeiende aanval via Vos, Rutger met als laatste een schot van Joost. De keeper bracht nog redding. Twee minuten later was het wel raak en hoe. Bal werd goed veroverd door Rutger en hij speelde Teun aan. Hij legde aan en schoot van ongeveer twintig meter de bal van rechts over de keeper. FANTASTISCH. Het publiek stond op de banken: 0-1. Teun probeerde het twee minuten later nog een keer, maar nu was de goal te klein (of de bal te hoog) en ging de bal over.
Hidde had een groot vertrouwen in zijn keeper Mart. Hij speelde van halverwege het veld de bal hoog terug. Mart liet hem stuiteren, vervolgens met de kop en toen breed naar Fabian. Rustig en overtuigend!

In de 12e minuut was het Vos die goed doorzetten na een pass van Rutger. Zijn schot ging van de zijkant langs de keeper. Het was een koud kunstje voor Joost de 0-2 in te tikken.
We lieten flitsende combinaties zien: Vos op Rutger die oploopt. Anouar kaatst ineens terug op Rutger, die op de keeper schiet. In de rebound schiet ook Erik op de keeper. Uit de corner schiet Stein strak, maar net over. Stein stond achterin goed en geconcentreerd te verdedigen tegen de goede rechtsbuiten. Stein was echter steeds de winnaar.
In de 16e minuut was er wederom een voorbeeld van goed samenspel. “Berg” gooide in op Rutger. Hij draaide open en speelde Erik aan, die Anouar de diepte instuurde. Hij kapte goed en speelde Vos aan die een vrije doorgang had naar de keeper, maar hij wachtte net te lang.
Berg stond achterin zijn mannetje en leek al lang met ons mee te spelen. Hij onderschept goed en speelt Erik aan. Via Rutger werd Anouar aangespeeld, die alleen voor de keeper niet faalde: 0-3 na 18 minuten. Thuis op de bank werd door Cas de derde goal met enthousiasme begroet (volgens een app aan papa Jorgen).
We bleven kansen krijgen. Anouar legde een bal af op Rutger, terwijl Fabian er toch echt veel beter voor stond. Schoten van Stein, Rutger en Anouar gingen over. Rust 0-3.

De rust werd gebruikt voor tevredenheid van de coaches Jorgen en Erik en de tips voor verbetering (buitenspelers voorin meer naar buiten en middenvelders iets verder achteruit spelen).
Zuidvogels begon wat scherper aan de tweede helft, maar de eerste kans was weer voor ons. Hidde onderschept de bal goed en passt naar Teun in de loop. Vos werd de diepte ingestuurd en legt goed terug op Rutger, maar het schot ging over.
In de 5e minuut werd er van achteruit opgebouwd: Mart op Fabian, terug naar Hidde, Teun in de voet, via Rutger-Vos-Teun was Vos de eindbestemming. Hij kreeg de bal net niet onder controle. Jammer. Na 7 minuten was het de eerste kans voor de Zuidvogels uit een corner. De kopbal werd solide gepakt door Mart.
Daarna was het weer de beurt aan ons. Hidde speelt Erik aan, die ineens Teun in de loop aanspeelt. Joost blijft goed aan de buitenkant staan en ontvangt de bal en kaatst ineens naar Anouar, die door speelt naar Teun. Hij kapt de laatste man uit en alleen voor de keeper maakt hij geen fout: 0-4. In de 11e minuut ligt onze 5e er in van wederom Teun (nummer 3!). Na een mooie 1-2 met Joost rond hij dit mooi af met een lob over de keeper.

Zuidvogels heeft nog een mooie ingestudeerde vrije trap, maar de kopbal gaat in de handen van Mart. In de 17e minuut puntert Anouar nummer 6 binnen na een steekbal van Vos. We liepen even teveel vooruit en Zuidvogels kreeg kansen. Eerst ging een kopbal nog op de lat, maar in de 23e werd een mooie pass door de lucht met de kop afgerond en stond de 1-6 op het scorebord.
De voorzet op Anouar, na een mooie actie van Stein op de pass van Hidde, ging via zijn hoofd tegen de keeper. Schoten van Stein (keeper) en Anouar (naast) troffen geen doel. Drie minuten voor tijd was er de corner van Fabian die door Anouar op de lat werd geschoten. De rebound werd ingeschoten door Rutger. Hij completeerde de 7- klapper.
Mart kwam nog goed zijn goal uit voor de tegenstander bij de bal was en Fabian kon helaas zijn goed wedstrijd niet afsluiten met een goal. Zijn schot werd gered door de keeper.

Al met al een overtuigende overwinning na goed spel. De wedstrijd met tevredenheid geanalyseerd door de meegereisde vaders. Ze zagen nog ruimte voor verbetering. De lat wordt weer wat hoger gelegd. Werk aan de winkel voor Jorgen en Erik. Bedankt papa’s.

Groet Jorgen en Erik