Zondag 2 en het noodlot

Banner Dirk Makelaars

De top 6 staat vier wedstrijden voor het einde van de competitie op maximaal 4 punten van elkaar verwijderd. Wie de beste papieren heeft om aan het einde van de rit met de kampioensschaal in handen te staan, is koffiedik kijken, nu resultaten op amateurniveau veelal mede worden bepaald door werk, blessures, weekendjes weg en ander ongemak.

Ieder elftal kent zijn eigen problemen. Het opvangen van blessures en andersoortige afwezigheid bepaalt de speelstijl. Er moet worden geschoven met poppetjes om het geheel weer in een nieuwe balans te krijgen, waardoor het samenspel wat stroever verloopt dan gewenst of benodigd.

Een lang verhaal korter, want hoe verliep de uitwedstrijd bij Hooglanderveen?

Met de rust 0-0, ondanks het veldoverwicht van de gastheren. Zondag 2 kan normaliter in de touwen hangen als Mohammed Ali in zijn beste jaren, de klappen opvangen en ondertussen loeren op een uppercut of een (s)linkse directe. Deze laatste moet in de regel door Adema worden uitgedeeld, maar het noodlot had andere plannen met de hitman van FC Driebergen.

Na 60 minuten werd Aad getroffen door het lot. De man voor wie gokken een kwestie is van berekenend te werk gaan, die het rendement onder de streep prevaleert boven eigen gevoelskwesties (zo gokt hij op het verlies van zijn favoriete cluppie als hij daardoor een betere quotering krijgt: win-win in beide gevallen, reken maar na), ook hij kon de bananenschil niet ontwijken, omdat deze niet in te calculeren valt.

De achillespees knapte.

Daarna knapte er iets bij het elftal en ging Hooglanderveen er met de punten vandoor (5-0).

Hoe vervang je de onvervangbare? Niet. Er zal een ander gameplan moeten worden verzonnen, het liefst voor aanstaande zondag, als Hoogland op bezoek komt.

Is er nog een kortere versie te geven van de wedstrijd?

Ja hoor: k…

Deze ellende werd mede waargenomen door: Jacobsen, Bies, Van Elst, Stoltenkamp, Bakker L., Verhoeff, Bannink, Hoevers, Bakker F., Erkan.