Zondag 2 moet uit ander vaatje tappen

ZAM Zeist Doorn

Zondag 2 had de afgelopen weken bewezen een taaie tegenstander te zijn voor de titelaspiranten. Zowel Sterrenwijk als HDS kwamen van een koude kermis thuis, nadat zij tevergeefs een loopgravenoorlog met de veteranen hadden uitgevochten. Het blijkt een beproefd recept, zolang de eigen slagkracht niet voldoende is om het initiatief in handen te nemen en de opponent de wil op te leggen. Want met of zonder linksbuiten Van Ginkel, dat scheelt minstens tien meter dieper in vijandelijk gebied, waardoor het doel letterlijk en figuurlijk nadrukkelijker in het zicht komt. Nu zal Fred eerst (serieus) aan zijn herstel moeten gaan werken, waarna de BMI en het gewicht op actielevel gebracht moeten worden, zodat het kwikzilver, dat nu slechts nog verbaal is waar te nemen, kan afdalen in de enkels. Tot die tijd is het tappen uit een ander vaatje.

De bussen werden dus wederom geparkeerd tegen Hooglanderveen. De jonge gasten deden flink hun best, maar kregen geen poot aan de grond. Zondag 2 kon overigens ook geen potten breken, maar geduld is een schone zaak en voetbal blijft een spelletje waarbij altijd kansen zich aandienen, hoezeer er ook sprake is van overwicht. Aanvallen betekent met 40 meter in de rug spelen, en dat blijft toch een hachelijke zaak.

De eerste helft werd door beide elftallen zonder kleerscheuren doorgekomen, behalve dan dat Bakker F. de gestrekt inkomende tegenstander wel opmerkte, maar kennelijk dacht dat als je maar hard genoeg doorhaalt, dan zal het wel goed aflopen. Raar maar waar, maar Fedde vond die avond een eitje in de sok, en die middag een voortijdige wissel voor Bies.

Na de thee weer in de bussen gestapt. Maar ditmaal bleek een verdwaald schot de ruiten aan diggelen te helpen (0-1), iets dat de avond ervoor ook de spelersbus van Boca Juniors was overkomen. Enigszins verbouwereerd door deze bezoedeling van het doel, hetgeen ook niet binnen het vertoonde spelbeeld paste, herpakte Zondag 2 zich rap en wist middels een biljartcombinatie Adema-Bannink-Bies laatstgenoemde oog in oog met bezoekende keeper te brengen. Roy ging voor de stift, maar zag de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Al vrij snel bleek dat Hooglanderveen niet veel fiducie meer had in het uitbreiden van de score, waardoor Zondag 2 va banque kon gaan spelen. Kansjes, mogelijkheden en hachelijke momenten ten spijt bleef het doel van Hooglanderveen schoon en de hatelijke 0-1 op het scorebord.

Deze misrekening werd mede op het conto afgeschreven van: Van de Brink, Bakker L., Van Elst, Veltman, De Bruin, Kemal (45. Van der Grift), Verhoeff, Hoevers.