Zondag 2 sleept punt uit de strijd

Zondagochtend 6 november, 10:57 uur. De teams van UVV en FCD staan op het veld. Ik heb het bewust niet over “elftallen” want daarvan was van de kant van FCD geen sprake. Vanwege het blessureverzuim van nog ruim vijfendertig procent (zie vorig verslag van FCD zondag 2) en de afwezigheid van Patrick Jansen (ging naar FC Utrecht – Ajax) en Erwin Veltman (had iets goed te maken met zijn vrouw…;-)) was het weer een hele opgave om met elf man aan de aftrap te staan op sportpark de paperclip.

Tot 10:57 uur die morgen was dat helaas niet het geval. We misten de “drie musketiers” waar wij alle hoop op hadden gevestigd. Waar zij de avond ervoor tijdens het stappen nog met hart en ziel het “één voor allen, allen voor één” eensgezind hadden voorstaan, was daar zondagmorgen weinig van overgebleven. “Het openbaar vervoer zat niet mee” en “we waren de verkeerde kant op gelopen” waren de welgemeende excuses. De volgende keer wellicht toch maar weer te paard jongens!

Terug naar 10:57 uur. Er zat niets anders op dan dat de coach (en tevens leider, assistent scheidsrechter en materiaalman) zijn stoffige voetbalschoenen uit zijn tas moest halen en zich met een ferme sprint, bijna vallend van de stalen trap, bij zijn spelers op het veld moest voegen. Om 11:01 kon de wedstrijd in totale anarchie beginnen.

Charelle van Rheenen en Alex v.d. Burgt moesten noodgedwongen geblesseerd het veld in en over een logische veldverdeling was al helemaal geen sprake. Inmiddels waren Aramis, Athos en Porthos (er was in de verhalen eigenlijk nog een vierde musketier, D ‘ Artagnan, maar dat doet even niet terzake) ook aangekomen en konden, na het blauw- witte shirt te hebben aangetrokken, om de beurt Charelle, Alex v.d. B. en de coach vervangen.

Waar de drie musketiers een eregarde van de Franse koning waren destijds, hoopten we vurig met zijn allen dat onze drie musketiers tot eregarde van deze wedstrijd konden worden uitgeroepen. Met hun strijd en doorzettingsvermogen hebben ze hun farce van die ochtend weten goed te maken.

Eén van hen maakte zelfs een belangrijk doelpunt. Oh ja, wat het geworden is…….2-2! Ons eerste uitpunt van dit seizoen. Fred van Ginkel (mooi buitenkant links in de hoek) en Nick Swaen (ziedend schot) waren de doelpuntenmakers. Wie van die twee een musketier is laat ik in het midden. Gebroederlijk liepen we met zijn  allen het veld af, één voor allen, allen voor één.

 

De coach