Zondag 2…..Steven Gerrard….Paolo Maldini….en….

Een zonnige zondagochtend op 2 oktober 2016…FC Driebergen Zondag 2 mocht de wei weer in. De 2e competitiewedstrijd voor de helden van het 2e kon deze ochtend gaan aanvangen. Na  twee bekeroverwinningen, een goede start van de competitie door een zege op Voorwaarts vorige week, zouden we met goede moed,  vol zelfvertrouwen en goed uitgerust de mannen van SO Soest sportief te lijf gaan………De moed was zeker aanwezig…het zelfvertrouwen al helemaal niet minder….maar goed uitgerust?? De meeste spelers van het zondag-ensemble zijn ondertussen de dertig ruimschoots gepasseerd en dan is een gezellig knalfeest op zaterdagavond killling voor de fitheid …. Onze Sander van Elst is de 40 gepasseerd en heeft dit goed aan ons laten weten en laten voelen door het voltallige team uit te nodigen op zijn party. Dat het gezellig was en dat de tap niet heeft stilgestaan bleek wel aan de vele bakjes koffie die op deze zonnige zondagochtend getapt werden door onze eigen blonde zondag 2-bardame Elisa. Maar goed…het feest was meer dan gezellig (Sander bedankt!)  en de  hoofdpijn en de vermoeidheid nemen we dan maar voor lief. De Bakkertjes (balvirtuoos Fedde Bakker en Lambert “ El Ahmadi” Bakker) gaven Sander z’n eigen unieke inloopshirt  voor z’n verjaardag……later op deze feestelijke avond zou naar voren komen dat de gebroeders Bakker ons hele team zal voorzien van een uniek Garage Bakker-inloopshirt…..Door de woorden van Fedde “ Dat komt goed” kunnen we, denk ik, wel opvatten als een bevestiging hierin. Andere sponsoren hebben we dan ook direct afgebeld..we willen tenslotte  Garage Bakker uit Zeist niet voorbij lopen.

Goed… weer terug naar de realiteit van zondagochtend… twintig minuten voor 11…de eerste sterren van het tweede betreden de groene deken van veld 1. Waar SO Soest druk bezig is met hun warming-up namen onze mannen alle tijd om de kleding nog even recht te trekken voor het fotomoment van onze huisfotograaf Johan. Een nieuwe teamfoto…uiteraard met als achtergrond het spandoek van Garage Bakker (hebben we er graag voor over…denkende aan die unieke inloopshirts) Afijn….na allemaal onze mooiste smoel te hebben opgetrokken  konden we  gaan beginnen met dat we allemaal zo graag willen…Voetballen!  Scheidsrechter Hans van Vught stond al te trappelen op de middenstip om de bekende instructies te geven aan de grensrechters en aan de aanvoerders.

Met een reserve-bank waar je normaal toch wel u tegen zegt.. met  een Michel Verhoef, een Sander van Elst, een Fred van Ginkel , een Erwin Heuzer en een Fedde Bakker…kan je veel zeggen over onze oppercoach Ron “Korbach”  van Ginkel, maar bang is deze coach allerminst. Dat zijn strategie goed zou uitpakken zou blijken. Het fluitsignaal van scheidsrechter Hans klonk over de Woerd en de strijd was begonnen. Eerste kwartier begon ietwat onwennig…dit leverde al snel een aantal kansen op voor de boys van SO Soest. Door alert en goed keeperswerk van onze gastkeeper Marijn Onwezen werd een vroege achterstand voorkomen. Langzaamaan kwam het voetbal terug in de benen van onze mannen en dit leverde kansen op voor Unibet Aad en voor onze benjamin Daan van Amerongen. Na een half uur voetbal brak Daan door de defensie van SO Soest en tekende met een gerichte punter de 1-0 op het scorebord. De druk leek eraf te zijn en FC Driebergen begon beter in haar spel te komen. Een aantal mogelijkheden kwamen er nog wel, maar werden niet benut.

De thee werd dan ook gedronken met een magere voorsprong van slechts 1 doelpunt. In de rust werden de wissels in stelling gebracht en op verschillende posities werd er gewijzigd. Van een 4-4-2 formatie ging we naar een 4-3-3 systeem…(het kan allemaal bij de mannen van de zondag..en allemaal net zo makkelijk)…

Meer aanvallend spel en meer druk hoog in het veld was de strategie. Aanjager Daan zorgde voorin voor de nodige druk en Michel Verhoef en Arjan Bannink controleerden en stofzuigerden het middenveld… al gauw kwamen er weer nieuwe kansen. Een prachtige kans voor Jeroen Heuzer,  hoewel magistraal ingeschoten…helaas net geen doelpunt . Vijf minuten later kwam Fred  alleen en vogelvrij voor de keeper, maar ja…hopeloos en fantasieloos naast geschoten..De 2-0 hing wel in de lucht…en hij viel ook uit de lucht..Een aanval over rechts van Daan…prachtig voorgezet op Michel Verhoef, die zich had gepositioneerd bij de tweede paal en verbluffend diagonaal naar de grond koppend het netje liet bollen. De 2-0 stond genoteerd. Alleen niet voor lang…door defensieve nalatigheid kon vijf minuten later de rechtsback van SO Soest vanaf 15 meter vrij uithalen op het doel van Marijn..Hij had de hoeken voor het uitkiezen en liet Marijn dan ook kansloos . Door de 2-1 begon SO Soest, met nog een half uur te spelen, er weer in te geloven, zij het niet dat Daantje van A. hier mooi een stokkie  voor stak door binnen 2 minuten de bevrijdende 3-1  neer te zetten. Het geloof bij SO Soest ebte weg en de mannen van FC Driebergen zouden hier goed van profiteren…

Tien minuten later, in de 72e minuut , gebeurde het dan toch…Iedereen kent Steven Gerrard “Liverpool’s Greatest Ever(s)” en iedereen kent natuurlijk Paolo Maldini “Il Capitano” van het grote AC Milan van weleer…Clubiconen van formaat kan je wel zeggen. Vele clubs hebben zulke iconen in haar gelederen, van die levende monumenten. Ook FC Driebergen heeft  die nog op de velden lopen. En laat dat toevallig hier op zondag zijn. We blikken heel even terug in de tijd en verplaatsen ons naar zondagmiddag 14 oktober 2001, bijna 15 jaar geleden alweer!!…We zien de wedstrijd OSM’75  1 –  CDN 1……in de 34e minuut vrije trap voor CDN…25 meter van het doel…Laatste man en aanvoerder destijds staat achter de bal en hij…ik citeer nu het algemeen dagblad…. krult met een fabuleuze traptechniek de bal tegen de touwen in de linkerbovenhoek. Een handelsmerk toentertijd evenals z’n  splijtende eindpass……nu…. bijna 15 jaar later……zondag 2 oktober 2016……72e minuut tegen SO Soest……geen vrije trap dit keer……maar wel…..juist ja……die splijtende eindpass…hij flikt het nog steeds… Met een uitstekende ingenieuze pass dwars door de defensie van SO Soest, zet living legend John Evers de doorgelopen Fred tout seulement voor de goal, die vervolgens vrij kan intikken..

4-1….game over…wedstrijd gespeeld…de 3 punten zitten in de tas. Dat er nog een mooie kers op de taart zou komen door een Ronaldo/ Messi-achtige solo van matchwinner Daan van Amerongen zien we dan maar als een hele mooie toegift op deze wedstrijd.

Groet,

Nr. 11