Zondag 2 zet sterke reeks voort

van der Klift Kapsalon Driebergen

Een prachtige dag, het zonnetje scheen, visburgers lagen klaar in de vriezer (wat de heer van Vucht een beetje apart vond ; ) Na het uitstekend puntensprokkelen van de laatste weken was de FC opnieuw gebrand op een overwinning. Iedereen was op tijd aanwezig, wat niet betekend dat ook alle sterren op tijd op het veld zijn voor de broodnodige opwarming en doorbloeding van de spieren. Nog even een peukje hier een dingetje daar. Ieder heeft zo zijn eigen ritueel. Maar uiteindelijk verschenen toch de volgende elf matadoren aan de aftrap; van links naar rechts:

De onvermoeibare Stoltenkamp met daarnaast het in beton gegoten verdedigingsduo Verhoef  en van Elst. Als rechtsback het ijzeren standbeeld Martijn die linksbuitens nog liever in tweeën zaagt dan dat ze er langskomen. Het middenveld bestond uit de altijd tactisch en overzichtelijk spelende Maarten, het met passen en heel veel loopmeters beschikkende duo Maurice en Roy, en de als opkomende half spelende Sjors. Het spitsenduo bestond uit de gebroeders Bakker. Meneer Adema lag ergens in een sauna in Marokko. Die had er al zoveel inliggen en dacht bij zichzelf , ik spaar me even voor de “grote” potjes. Marin en Willen spaarden zichzelf nog even. Kevin en Arjan waren afwezig en Fred en Koen begonnen op de bank. De tegenstander was Hooglanderveen 7 die ergens in de middenmoot van deze prachtige klasse meevoetballen.

Driebergen begon goed aan de wedstrijd. Het balletje werd lekker rondgetikt en zo werd steeds de vrije man gevonden aan de zijkanten en op het middenveld. Hooglanderveen probeerde hoog druk te zetten, maar kwam niet makkelijk aan de bal door het positioneel sterk spelende FC driebergen. Door dit geduldige spel werd de 1-0 aangetekend. Op aangeven van de opgekomen Stoltenkamp werd Lambert in stelling gebracht die beheerst de 1-0 binnen schoot. Driebergen combineerde prima en bleef achterin rustig de bal rondspelen waardoor de tegenstander niet gevaarlijk kon worden. Bij een aanval over rechts ging Lambert na een slimme steekpass van Sjors keurig over het beentje heen waardoor hij vanaf elf meter mocht gaan aanleggen voor de 2-0, aangezien de eerste nemer ergens anders vertoefde. Nu zal de afwezige spits zich bij het zien van het schouwspel wel even omgedraaid hebben op zijn saunabedje en denken bij zichzelf; “goed dat ik er weer ben straks”. De eerste poging ging op de keeper maar mocht opnieuw genomen worden door te vroeg inlopen. De tweede poging ging over. Het overkomt de beste.

Driebergen bleef prima voetballen maar wonder boven wonder kwam er een van de tegenstander tussen de linies vrij waardoor hij met een aardig schot in de kruising 1-1 op het scorebord bracht. Jeroen is de laatste tijd goed in vorm maar deze was misschien net te hoog gegrepen. “Kom op jongens scheppie erbij” en “hou is op met dat gekloot” schalde over het veld. Niet veel later tekende het volgende wonder zich aan. Fedde stond vrij op het middenveld en kreeg halfhoog de bal door Maurice aangespeeld. Normaal is Fedde wel van het lopen en kappen en draaien maar deze keer zag hij de keeper toch iets te ver van zijn doel staan waardoor hij verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet. 2-1. Tevens de ruststand. Martijn ging er na een verdienstelijke eerste helft van af waardoor Sjors rechtsback kwam te staan en Koen rechtshalf kwam te spelen. Fred kwam er na tien minuten in voor Maarten die wederom na een sterke pot een paar keer naar de grond werd gewerkt en vanaf de kant te horen kreeg of die nu echt gewisseld moest worden? Ondergetekende is De Heer Hoevers  trouwens dankbaar dat hij zich mocht buigen over de verslaglegging van het wel en wee van de zondag twee.

Er kwam wat meer ‘Schwung’ op links, daar Fred altijd zorgt voor opschudding. Een paar acties hier en daar en wat voorzetten, maar echt gevaarlijk werd het nog niet. De gaten op het middenveld werden wat groter waardoor Hooglanderveen wat meer op kon komen. Toch kwam Koen na een goede opbouw op een mooie positie vrij en nam beheerst zijn tijd om de bal met links heel netjes in de touwen te werken. 3-1. De FC kon dit momentje wel gebruiken en kreeg zo iets meer ademruimte. Na wat aanvallen heen en weer kreeg Hooglanderveen de 3-2 op het scorebord. Hoe het precies liep weet ik niet meer, maar Jeroen had zich als trucker klimaatactivist deze keer niet aan zijn vrouw maar aan de grond genageld, waardoor de bal waarschijnlijk via een beentje ergens tergend langzaam over hem heen achter de lijn verdween.

Nu had de FC de rest van de wedstrijd het betere van het spel, maar sloop er toch een beetje onrust in. Balletjes werden wat makkelijker ingeleverd, ruimtes werden wat groter. Het zal met de minuten te maken hebben. Toch bleef men de combinatie zoeken waardoor Maurice met een mooi balletje Lambert in stelling bracht en deze zijn tweede van de dag niet liet ontnemen en de 4-2 binnenschoot. Wedstrijd gespeeld. Hooglanderveen werd niet echt gevaarlijk meer, en na niet al te lange tijd floot de sterk fluitende heer van Barneveld af waardoor driebergen buiten het puntverlies bij Aurora om een sterke reeks aan het neerzetten is. Daar de laatste jaren dit soort wedstrijden soms knullig werden gelijkgespeeld of verloren blijven de punten nu wel in Driebergen. Het team staat en geeft weinig weg.