Zondag 4 doet goede zaken

Thesio ICT Proffesionals

Zondag stond  de topper tegen Veenendaal op het programma. Veenendaal staat 2e met 3 punten meer dan wij..  Onze leider Johan had samen met Arjan(onze sterspeler die al een tijd geblesseerd is) de opstelling gemaakt dus dat moest wel goed komen. 11 uur was de aftrap op een winderig en koud veld die hobbelig en nat was. Wij waren duidelijk de bovenliggende partij, we hadden veel balbezit mede dankzij de terugkeer van Michel die het middenveld weer aanvoerde als vanouds.Toch waren de eerste kansjes voor Veenendaal. Ze kwamen af en toe gevaarlijk voor de doel van Ron maar deze hield zijn goal schoon. Hij moest 1 keer echt optreden en deed dat met gevaar voor eigen benen maar sjappoo hij hield de nul. Volgens mij had Veenendaal geoefend op hoge ballen want alle schoten verdwenen of in het vangnet of eroverheen.

Jeroen, onze voorstopper gaf na 15 minuten een prachtige pass op John die vervolgens de achterlijn haalde en voorgaf. De bal ketste tegen de rug van de verdediger van Veenendaal en zodoende mochten we een corner nemen. Uit deze corner was het wederom Jeroen die prachtig inkopte. 0-1

Wij hadden echt het gevoel dat het vandaag goed zou komen. Roy, onze man in vorm stond in de spits en wederom liet hij zien waarom hij daar staat. Hij gaf een prachtig steekpassje op John die vervolgens de keeper omspeelde en op de doellijn de bal afspeelde op MiepMiep Vincent die was meegelopen (meestal loopt er niemand mee met John, geen idee waarom) en deze kon de bal rustig intikken. 0-2. Dit bleef zo tot aan de rust.

2e helft diende zich aan. Veenendaal trok tenstrijde met alles wat zij hadden. 15 minuten hebben wij onder vuur gelegen maar Gert( onze laatste man) hield samen met Henk en Leo(onze backs) en Jeroen stand. Na 15 minuten kwamen we langzaam maar zeker onder de druk vandaag. Mede door de jongens op het middenveld, Michel Huib en Willem die de bal goed vast konden  houden waardoor er weer wat rust in het spel kwam.

Na 20 minuten gaf John een steekpassje op Roy die alleen op de keeper afging iIneens rechts van Roy kwam daar MiepMiep aan. Roy was niet zelfzuchtig en gaf de bal mee zodat MiepMiep hem zonder moeite in kon tikken. 0-3. Het verzet was gebroken. Vanaf de kant kregen wij de ene na de andere toejuiching. 5 kinderen, 2 twee spelersvrouwen en onze thuis-scheids Adriaan maakte geluid voor een heel stadion. Of was het alleen Adriaan? Hoe dan ook, we mochten nog 2 keer scoren door toedoen van Roy en MiepMiep die mekaar ineens hadden gevonden. Ze gunden mekaar allebij nog 1 doelpunt.  Veenendaal mocht de eretreffer nog wel aantekenen maar dat heeft onze pret niet bedorven 1-5.

De man van de wedstrijd was ook de man van de 3 doelpunten MiepMiep Vincent. Runner-up was in mijn ogen Gert die zijn mannetje goed stond en dat zonder enkele zweetdruppel, vertelde zelfs dat hij niet moe was????? Wat een conditie moet die vent hebben.  En omdat hij nog wat over had heeft ie zelfs bier gehaald voor ons, het moet niet gekker worden.