Zondag 4 klopt Focus in spannend duel

Banner Balkan Restaurant

2 subtoppers die mekaar voor het eerst treffen dit seizoen. Enorme wind over het veld en ook nog berekoud. Geen goeie ingredienten voor een topwedstrijd maar dat liep toch anders. Willem zou de toss wel even winnen zodat we de 1e helft wind tegen zouden hebben in de hoop dat deze niet zou gaan liggen in de 2e helft. Dit bleek een goed besluit.. Door de wind kwamen wij weinig aan voetbal toe, tegenstanders zette ons met de rug tegen onze eigen doel aan en wij kwamen de eerste 15 minuten niet toe aan ons hakkie /tikkie/passie voetbal toe. De spits van Focus (zou niet misstaan in ons 1e elftal) was een plaag voor onze verdediging. Zo ook na 15 minuten, hij brak door en John kon hem ternauwernood stoppen. Hij deed dit alleen iets te enthousiast en binnen de 16 meter. Penalty tegen en dezelfde spits rondde hem hard af. Ron was kansloos. Gelukkig hadden wij 3 invallers meegenomen die hun mannetjes meer dan goed stonden. Vincent en Martijn voorin en Kevin stond op de rechtshalf positie. Mede door hun inbreng kwamen wij wat meer onder de druk vandaag en probeerden de bal te laten gaan. In de 25 minuut, na wat halve kansjes, werd Vincent in de spits aangespeeld en deze hield de bal goed vast  voor de aanstormende Arjan en met een bekeken schuiver tekende hij de 1-1 aan. Hierna golfde het spel heen en weer maar hadden wij de beste kansen.  5 minuten voor de rust was het weer de spits die bepalend was voor Focus. 3 man speelde hij uit en zette de andere spits alleen voor open doel. Hij kon hem met de bekende puntje van zijn….erin schuiven. 2-1

De scheids floot voor de rust en dat was dan ook zijn beste beslissing tot dan toe……

Na rust met die enorme wind in de rug werd Focus direct onder druk gezet. Zij kwamen er, net als wij, bijna niet uit.  Ik zeg bijna want na 10 minuten  verloor John de bal en de bal werd direct ingespeelt op hun diepe spits. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal panklaar af waarna de andere spits deze simpel kon intikken.

Wat een domper, maar mentaal sterk als we zijn probeerden we de draad weer op te pakken.  Ons middenveld kreeg steeds meer de overhand en het resulteerde in een mooie goal van Arjan die zijn 2e aantekende. 3-2. Hierna kregen wij nog meer vertrouwen en Focus kreeg het enorm benauwd.  Na 70 min werd Arjan de diepte ingestuurd en kon na half ingrijpen van de keeper toch zijn 3e goal noteren. Dit was verdiend tot dan toe en er zat wat ons betreft veel meer in. Totdat de spits van Focus het weer op zijn heupen kreeg. Hij omspeelde Peter, Jeroen en John(dat van John was niet zo moeilijk J) en vervolgens onze doelman Ron en schoot op doel. Daar stond Henk nog en Henk kon maar 1 ding doen, de bal uit de goal boksen. Tot ieders verbazing gaf de scheids een corner en daarmee nam hij zijn 2e een juiste beslissing.  Heel Focus protesteerde maar ik begreep niet zo goed waarom, deze scheids luisterde naar niemand dus waarom zou je protesteren.

Hierna was FCdriebergen ontketend, de ene aanval na de andere teisterden de goal van Focus en 10 minuten voor tijd was het dan zover, Vincent zag zijn goede spel bekroond met een hard schot die niet kon worden gekeerd door de goalie van Focus.3-4.  2 minuten later was wederom raak, Willem kreeg de bal op links en met een timmersmansoog schoot hij de bal over de keeper in de verre kruising. Wat een fantastische mooie goal.3-5 Hierna mocht Focus nog 1 goal maken als troost maar wij namen de winst mee naar Driebergen.