Zondag 4 klopt piepjong Odijk

Op een zonovergoten sportpark De Woerd kwam zondag 4 uit tegen de buurman uit Odijk. Toen wij onze tegenstander zagen komen was de eerste opmerking “die zijn net uit de luiers”.

Piepjong en nog nagenietend van hun bordje bambix kwamen zij aangelopen. Omdat sommige van ons een verjaardag hadden gevierd van onze aanvoerder Willem zagen we het somber in.

We begonnen precies om 11 uur en onze gasten mochten de aftrap nemen. Dat is overigens 1 van de weinige keren dat zij balbzit hadden in de 1e helft. Het was een genot om te zien hoe onze gasten van het kastje naar de bekende muur werden gestuurd. We kregen meer dan 10 kansen en we misten ze bijna allemaal. Jeroen (op de foto met zijn ogen dicht) John en Roy (onze voorhoede) miste de 1 na de andere kans. Tot 10 min voor de rust kon John eindelijk de bal achter de keeper krijgen. Gert (onze laatste man) had tot dan niets te doen gehad en kwam ons voorin even laten zien hoe het wel moest. Tenminste dat dacht hij. Hij had de bal veroverd van hun laatste man en schoot verwoestend vanaf 15 meter op goal. Helaas haalde de bal net niet de doelliijn  niet. Later hoorde ik dat hij hem wilde stiften, nou Gert blijf lekker  oefenen of vraag John om jou het een keer voor te doen.

In de rust niets dan lof van onze leider Johan die erg tevreden was over het spel. Begin van de 2e helft verliep bijna hetzelfde als de 1e helft. We kwamen dan ook al snel 2-0 voor nadat John de bal had voorgegeven aan Hessel (onze gastspeler van het 2e). Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Odijk tot dan toe geen kans gehad  maar kreeg ineens een kans om te scoren. Vanuit het niets werd het 2-1. Gert had een  1- tweetje met Michel zijn rug en de bal kwam bij iemand die een geel shirt aan had. Deze speler van Odijk was door het dolle heen toen hij scoorde. Odijk had dit niet verwacht en  ging op zoek naar de 2-2. Dat lukte bijna 3 minuten later ware het niet dat Willem(onze aanvoerder) de bal nog net van de lijn kon halen. Wedstrijd stond op dat moment op zijn kop. 

Deze opleving duurde gelukkig maar erg kort. Na een pass van Willem kwam Gert bij de 2e paal vrij voor een open goal en maakte 3-1. Gert, die normaal nooit juicht, stak zijn armen hoog in de lucht en wilde laten weten dat het nu wel was gelukt om te scoren.  Kort voor tijd was het weer Willem die een prachtige pass gaf op John die met een mooie lob de keeper het nakijken gaf. De uitslag gaf de werkelijke krachtsverhouding niet echt weer maar daar maalde niemand meer over.

Man van de wedstrijd:  Willem onze aanvoerder.