Zondag 4 langs Aurora

Onze eerste thuiswedstrijd van deze competitie moesten we voetballen tegen onze “vrienden” uit Werkhoven. Nadat we verleden week Fc de Bilt hadden achtergelaten met lege handen was het nu zaak om ook Aurora aan onze zegekar te binden. We begonen een half uur eerder omdat PSV – AJAX om half 1 begon en onze scheids anders de goal van PSV zou missen  J.

Het was even aftasten maar na 5 minuten hadden we de 1e kans al om zeep geholpen. Aurora kon het niet aanzien dat we al zoveel kansen miste dat ze ons maar hielpen. Leo gaf vanaf links een strakke voorzet die door de laatste man van Aurora feilloos werd ingetikt. 1-0.

We bleven drukken en de kansen stapelden zich op. Na 10 minuten nam John een korte corner op Willem, deze bracht hem op een presenteer blaadje bij Michel en hij miste niet.

Met zijn chocolade been schoot hij ons naar 2-0. Vanaf de aftrap gaf John een steekpass op Roy die alleen voor de keeper de bal niet scoorde. Roy zit nog te wachten op zijn 1e goal en probeerde van alles maar helaas. Ze zijn die bal nou nog aan het zoeken op de golfbaan

Al met al hadden we met 5 of 6 doelpunten verschil voor moeten staan. Met de rust waarschuwde onze leider Johan dat het nog niet was gespeeld. Hij gaf aan dat we met de linies veel te ver uit elkaar speelden en dat we dat moesten aanpassen.  Dit valt niet mee met een voorhoede die razendsnel is en met een middenveld waar je de snelheid mee kan vergelijken met “dikke poep tegen een berg”. 

We begonnen de 2e helft weer aanvallend en dat resulteerde in de 3-0. Maurice(onze gastspeler van het 2e) paste de bal op John die vanaf de 16 meter de bal met een lob over de keeper heen schoot. Prachtige goal en het leek hiermee beslist te zijn.

Niets was minder waar. Aurora maakte 2 goals door gepruts in onze achterhoede, gelukkig was Ico(onze gastspeler van het 2e) samen met Jeroen de rots in de branding anders had het erger af kunnen lopen. 5 minuten voor tijd maakte Roy gelukkig zijn 1e goal waarmee wij onze 3 punten veilig stelde.

Proficiat heren!