Zondag 4 verliest leuke pot van Voorwaarts

Met twee gewonnen wedstrijden en twee puntloze potjes werd het tijd voor de oude garde van FCD om weer es wat punten te pakken. En net als de voorgaande wedstrijden moest de basis al gelegd worden na de training van donderdagavond. Effe koppen tellen en weer kwamen we niet verder dan 9 mannen die aan de wedstrijd konden beginnen. Gelukkig werd met de nodige creativiteit weer een team bij elkaar gesprokkeld, zelf zo creatief dat we de luxe hadden van 3 wissels !!

Traditiegetrouw werd de toss door de reservereserve aanvoerder kansloos verloren, waarna het Utrechtse Voorwaarts direct fel …..voorwaarts trok.(NB het lijkt overigens wel alsof de tegenstanders in onze 6e klasse steeds jonger worden. Daar waar wij normaliter toch echt de 45 gemiddeld makkelijk halen, lijken veel van onze tegenstanders  nauwelijks tot de helft te komen).

Echter ondanks hun jeugdigheid zat er niet veel gevaar in hun aanvallen. Hun twee snelle buitenspelers liepen er af en toe wel hard langs, maar hun voorzetten en passes werden makkelijk onderschept ruim voor de goal van Ron. Met vijf invallers in de basis was het spel van FCD wat rommelig, maar er werd in ieder geval geprobeerd te voetballen. “Witte Gert” schoof regelmatig door en ook Dinges op rechtsback was regelmatig voorin te zien. Tot heel veel kansen leidde het helaas niet. Tot het moment dat er wel heel veel Voorwaartsen richting goal liepen en een van hen kans zag de bal met een laffe schuiver richting de goal te schuiven. En daar waar Ron nog onderweg was naar de linkerbovenhoek, lag de bal linksonder in het net:  0-1.

Geen paniek want de kansen lagen, zoals zo vaak, aan onze kant. Miepmiep Vinnie kreeg zijn maat 32 niet hard genoeg tegen de bal, Old Star Patrick schoot hard naast en probeerde het vervolgens met een Madjer-hakje (toen ik dat tegen hem zei, keek de gehele Voorwaarts-verdediging mij met een nietszeggende blik in de ogen aan. Zegt genoeg over hun leeftijd dacht ik zo……) en ook “Witte Gert” zag zijn inzet door de Voorwaartse keeper uit de hoek getikt worden. Rust 0-1.

Met een wissel in de tweede helft (Michel voor MiepMiep Vinnie), waardoor gelegenheids midmid John naar linksbuiten doorschoof , probeerden we wat meer overwicht te creëren en wat rust te brengen in onze aanvallen. Dat lukte aardig maar tot meer dan schoten uit de tweede lijn kwam het niet. Tot het moment dat OldStar Patrick, op randje buitenspel, werd weggestuurd en hij de bal panklaar legde voor “Witte Gert” die voor open goal niet miste. 1-1

Op naar de 2-1 dus. Echter de ijver om de tweede te maken leidde niet tot ons beste spel. Met Willem inmiddels  voor Patrick en “Sponsor Peter” voor Dinges werd de gemiddelde leeftijd op rechterflank met nog eens 5 jaar verhoogd (en de gemiddelde snelheid met 10 km/uur verlaagd 🙂

Toch waren er wel aanleidingen voor goede kansen, al moest eerst Voorwaarts weer scoren om echt voor de goal te komen. John “Chanturia” Evers verloor de bal in de aanval, waarbij onze gehele verdediging openlag en Voorwaarts met twee bekeken passes en weer zo’n laffe schuiver in de linkerhoek de 1-2 kon aantekenen.

Met nog een minuut of 20 te gaan dan maar alles of niets. Reservereserveaanvoerder naar voren als gelegenheidsspits ( of was-ie eigenlijk al gelegenheids laatste man ?) en kijken of er nog wat te halen valt.

Het was wederom “Witte Gert” die z’n rol als voorstopper niet al te serieus nam en slim de buitenspelval omzeilde. Alleen op de keeper afgaand, bood hij de meegekomen reservereserveaanvoerder cq gelegenheidsspits een niet te missen kans die dit buitenkansje echter prima om zeep wist te helpen door als een volleerd kleiduivenschieter binnen zeer korte tijd twee keer een bewegend target te raken: de inglijdende voorstopper…

Na nog een miraculeuze redding van de keeper op een kopbal van de reservereserveaanvoerder cq gelegenheidsspits, was het gedaan en gingen de punten naar Utrecht.

Ondanks de nederlaag toch een lekkere pot gevoetbald met z’n allen (met dank aan de vijf invallers !!) tegen een leuke tegenstander.

Man van de wedstrijd: Huib. Niet vanwege de beslissende passes of lange solo’s, maar gewoon omdat na 1 week zonder shag de conditie met sprongen vooruit is gegaan en dat goed te merken was !!!