Zonnige dag voor dames

Op een mooie zonnige lentemiddag stond FC Driebergen VR1 – Hercules VR 2 op het programma.

De thuisploeg begint scherp aan de wedstrijd en krijgt in de eerste 5 minuten gelijk twee grote kansen. Eén wordt helaas afgefloten door hands en één wegens buitenspel. Hercules komt er niet aan te pas en de gevaarlijke aanvallen die ze krijgen, worden na goed ingrijpen afgestopt door onze verdediging met Laurien en Esther centraal en Thirza en Rosanne aan de zijkanten.

Na nog een aantal goede aanvallen van FC Driebergen valt in de 28e minuut de verdiende 1-0. Kim geeft vanaf de middenlijn een lange crossbal op Ezgi. Ezgi sprint recht op het doel af en schiet de bal beheerst binnen.

FC Driebergen blijft geconcentreerd voetballen, wat resulteert in twee goede kansen na elkaar. Eerst zet Irene goed druk op de tegenstander, waardoor Ezgi de bal kan oppikken, een actie tussen twee speelsters maakt en daarna vrij kan schieten op het doel. Helaas in de handen van de keepster. Even daarna, na wat onhandig geklungel voor de 16 meter van Hercules, belandt de bal voor de voeten van Irene. Ze haalt uit, maar ook deze wordt gestopt door de keepster.

Een paar minuten later valt dan toch de 2-0. Aisa geeft een mooie steekbal op Ezgi. Ezgi loopt opnieuw op de keepster af en schiet de bal laag in de linkerhoek.

De Driebergse vrouwen komen na rust fel de kleedkamer uit. Direct combineren Aisa, de uitstekend spelende Hinne en Kim, waarbij laatstgenoemde net naast schiet. Een minuut later is het wel raak. Aisa geeft een diepe bal op Irene. Irene heeft ruimte en schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied koeltjes in de linkerhoek. 3-0.

Ondanks het veldoverwicht van FC Driebergen, blijft Hercules fanatiek meedoen en krijgen ze wat kleine kansen. De verdediging en keepster Rianne blijven goed opletten en maken de aanvallen onschadelijk.

Na 63 minuten valt de 4-0. Terecht wordt Hinne niet afgevlagd, speelt de bal op Ezgi en komt bij Kim terecht. Het schot van Kim vliegt richting de kruising, maar wordt tot corner getikt door de keepster van Hercules. Kim neemt zelf de corner en de bal belandt via een speelster van Hercules in het doel.

Voor de toeschouwers is het een leuke wedstrijd om te kijken, met veel kansen voor onze Driebergse dames. Van achteruit worden de aanvallers goed ingespeeld. Er zijn verschillende kansen voor onder andere Irene, Helen en Ezgi, maar de 5-0 blijft uit.

Het laatste kwartier verslapt de aandacht van FC Driebergen wat. Nog één keer zetten de Driebergse dames aan. Vijf minuten voor het eindsignaal stuurt Roos haar tegenstander het bos in met een perfect uitgevoerde schaar, de bal komt vervolgens via Lotte bij Kim terecht. Kim heeft ruimte en twijfelt geen moment. Vanaf ongeveer 30 meter haalt Kim vernietigend uit en de bal belandt over de keepster in het doel.

Met de 5-0 op het scorebord wordt deze mooie voetbalmiddag winnend afgesloten en de drie punten als mooi cadeau meegegeven aan onze jarige aanvoerder Esther.