Zwaarbevochten zege voor FCD JO11-1

Hoenderdaal

FCD JO11-1 heeft de thuiswedstrijd tegen laagvlieger VOP JO11-1 met veel pijn en moeite weten te winnen. De gastheren gingen teveel mee in het op fysieke kracht gebaseerde spel van de bezoekers, en beslisten pas vijf minuten voor tijd de wedstrijd: 2-1. Een nipte, maar gezien het aantal kansen toch wel verdiende driepunter voor FCD JO11-1.

Vooraf, zo was de verwachting, zou laagvlieger ‘Voor Ons Plezier’ (in 1970 opgericht door werknemers van een Amersfoortse oud-papierhandel) een niet al te lastige horde moeten zijn voor de mannen van trainer-coaches Arnaud van Holst en Martin Lahaije. Dat viel tegen. De harde wind maakte goed voetbal weliswaar moeilijk, maar bovenal klapte VOP JO11-1 er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop. En waar FCD JO11-1 eerder dit seizoen goed veldspel koppelde aan inzet en scherpte, ontbraken juíst die ingrediënten op deze herfstige novemberochtend. Duels werden niet vol aangegaan, ballen ‘blind’ naar voren getrapt, en de veldbezetting was grote delen van de wedstrijd matig. Daarmee riepen de Albicelestes het onheil over zich af. En dat kwam dan ook, want zo halverwege het eerste bedrijf nam VOP JO11-1, niet eens onverdiend, de leiding, na een vlotte counter die bij de tweede paal achter goalie Luke Lahaije werd ingeschoten: 0-1. De grootste kans voor FCD JO11-1 was voor aanvoerder Boaz Kruis, maar zijn inzet raakte slechts het aluminium naast de uitstekende Amersfoortse doelman. Kort voor de limonade trok Floris v. R. uit het niets de stand toch gelijk (1-1), maar dat bleek geen voorbode voor een glansrijke tweede helft.

Na rust bouwde de thuisploeg, nu  met de wind in de rug, weliswaar aan een veldoverwicht, maar meer dan een flink aantal corners leverde dit niet op. Uiteindelijk brak vijf minuten voor tijd Kasper de Kruijf de ban. De Driebergse spits tikte uit een lage hoekschop de bal voorbij de tot dan toe schier onpasseerbare keeper van VOP JO11-1: 2-1. Die voorsprong gaf FCD JO11-1 niet meer weg, hoewel doelman Luke Lahaije in de slotseconden bij een één-tegen-één-situatie nog wel handelend moest optreden.

Drie punten in de tas, maar verder een wedstrijd om gauw te vergeten. Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuwland JO11-1. Bij winst wordt een voorschot genomen op de derde plaats in de eindklassering. Tot dan!