Eindelijk weer een zege

Thesio ICT Professionals

Na 3 nederlagen op rij een verdiende uit zege van 0-1 in Maartensdijk tegen SVM. Op een goed spelende kunstgras mat beheerste FC Driebergen het eerste half uur de wedstrijd met aantrekkelijk combinatie spel.

Met een debutant deze wedstrijd de 17 jarige Midas de Wildt uit de A1 mocht zijn opwachting maken op de linker mid positie welke hij zeer naar behoren deed.

Tegen een fysiek sterker SVM kwam ons positie spel goed van pas, de voorwaartsen met de goed spelend Jelle Adema  samen in de combinatie met Pim van Amerongen en Tolga Albayrak bezorgde de doelman van SVM voor heel wat problemen .

Grote kansen kwamen er van o.a de weer minder spelende Pascal van Doorn die alleen voor de doelman faalde achter een volgens ook Jelle Adema en Tolga Albayrak die menige kans om zeep hielpen.

Zoals er dan vaak gebeurt bij verschillende snelle counters van de tegenpartij werd het gevaarlijk voor het doel van Michel van Bruggen en vooral in de 38e minuut toen een afstand schot via de onderkant van de lat het veld weer in ketste.

Maar FC Driebergen was niet geschrokken en gaf direct alweer het sein op voorwaarts te denken wat ook gebeurde door Pascal van Doorn die oog in oog met keeper naast schoot. Rust 0-0

Een tweede helft die direct fel begon met een sterker SVM die al snel de openingstreffer wilden scoren maar door goed verdedigen van vooral weer de uitstekend spelende Michel Hoekstra en Sjoerd Blankenstein die nu centrale man was achter door de schorsing van Paul van Hofwegen. FC Driebergen kwam weer knap onder de druk van de thuisclub vandaan door de snelle counters van Jelle Adema en Tolga Albayrak die steeds weer gevoed werden door de onvermoeibare Pim van Amerongen.

De voorsprong kwam er toch en wel in de 78e minuut was het met een mooi schot hoog in de linker boven hoek van de vandaag zeer actieve Jelle Adema 0-1.

Na dit doelpunt moest de goed leidende arbiter verschillende malen zijn gezag tonen door de harde overtredingen van de thuisclub.

In de 89e minuut was het de debutant Midas de Wildt die de bal nog van de doellijn moest halen en zodoende de 3 verdiende punten naar Driebergen nam.

Zaterdag 13 april as  de thuiswedstrijd  FC Driebergen- Nita  aanvang 14.30  op sportpark de woerd.