FC Driebergen dieper in de problemen na nederlaag tegen SEC (3-2)

Paul Brink Advies

FC Driebergen heeft in de uitwedstrijd tegen vv SEC niet de broodnodige punten mee naar huis weten te nemen. Op een zonnig sportpark in Soest kon FC Driebergen niet overtuigen en verloor met 3-2 van de directe concurrent. Al in de tweede minuut van de wedstrijd kreeg de ploeg een domper te verwerken. Scheidsrechter Rozenblad koos ervoor om de thuisploeg een penalty te geven. Totaal onnodig, omdat de nieuwe regels voorschrijven dat dit absoluut geen handsbal is. Michel van Bruggen kreeg er nog een handje tegen, maar de penalty werd benut. 1-0.

Na vier minuten voetballen kwam FC Driebergen wel weer op gelijke hoogte. Een actie vanaf de rechterkant met een voorzet van Max Mehrengs. De keeper probeerde de voorzet te verwerken, maar met de actie legde hij de bal panklaar voor Sven Evers. Die dit buitenkansje benutte en er 1-1 van maakte. Niet veel later in de 9e minuut opnieuw een doelpunt. Een actie aan de linkerkant van de thuisploeg leidde tot een identieke situatie. Michel van Bruggen probeerde de bal uit het doel te houden, maar juist die actie zorgde onfortuinlijk dat de bal voor de voeten kwam van de speler van vv SEC. 2-1.

Er brak een periode aan dat de wedstrijd wat rommeliger werd. De keuzes van de scheidsrechter hielpen daarin niet mee. De supporters van vv SEC viel het in ieder geval op dat de scheidsrechter vooral in hun voordeel floot. Ondanks dat het warrig was, ontving Floris van Oosten een terechte gele kaart. Gelukkig was het lekker weer, want het spel van beide ploegen had niets met verzorgd voetbal te maken. De bal in de ploeg houden was een hele opgave en er werd zelden een mogelijkheid gecreëerd.

Nog voor rust in de 43e minuut was daar toch nog een doelpunt te noteren voor de thuisploeg. Deze 3-1 net voor rust was een pijnlijk moment. Het leverde nogal wat frustratie op en vanwege praten was daar de gele kaart voor Sven Evers. De wandeling naar de kleedkamer was wat ongezellig, maar dat leek vooral frustratie over het eigen spel van FC Driebergen. Er kon maar géén vuist worden gemaakt tegen het stugge vv SEC.

Na rust twee nieuwe gezichten. Matty de Jong en Abate Nyamsi kwamen in het veld voor Max Mehrengs en Erren Tan. Deze wissels zorgde voor een nieuwe formatie met veel meer aanvallende intenties. Toch was de eerste grote kans na rust voor SEC, waarbij de redding van Michel van Bruggen belangrijk was. Na deze redding lag Michel van Bruggen even geblesseerd op de grond, maar schoot SEC midden in de aanval alsnog de bal sportief over de zijlijn.

Na dit moment waren het de acties van Abate en Matty die voor gevaar zorgde. De combinatie met de opkomende Manasse en de snelheid van Abate leverde een aantal momenten op voor de Soesterse doelman. De eerste grote kans was voor Jesse Mantel na een voorzet van Abate. Er zat veel meer vuur in de ploeg onder aanvoering van Camiel Robbers. De mee opgekomen aanvoerder zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer in de 62e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd via een subtiele voetbeweging achter de doelman gewerkt. 3-2.

Ondanks het harde werken en de mogelijkheden kon FC Driebergen niet doordrukken. Douwe Winsemius kwam nog in het veld voor Jesse Mantel en Kubilay Albayrak voor Sezer Gurbuz. In het laatste kwartier was het Driebergse offensief wat gaan liggen. In die periode kreeg ook SEC weer een aantal grotere kansen, maar wist Michel van Bruggen uiteindelijk erger te voorkomen. FC Driebergen verliest met 3-2 van SEC en alle concurrenten hebben wél punten gepakt. Dit heeft als gevolg dat FC Driebergen 1 punt boven de directe degradatiestreep staat. Op dit moment staan ze op een plek waar zij aan het einde van het seizoen nacompetitie spelen voor degradatie naar de 5e klasse.

Aankomende zaterdag op 13 april speelt FC Driebergen thuis op sportpark de Woerd opnieuw een belangrijke finale tegen het Amersfoortse Cobu Boys. Een concurrent waar gezien de huidige stand van gewonnen moet worden. De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur.