FC Driebergen Vrouwen 1 vechten zich terug

Glaspunt Driebergen

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Utrechtse Faja Lobi KDS op het programma.

Om 12.45 uur arriveerde het team bij Ikea, alwaar de wedstrijd op de huizenhoge accommodatie gespeeld moest worden.   Na de wedstrijdbespreking was de tactiek duidelijk en zo kon het team na een snelle warming up aan de strijd beginnen tegen subtopper Faja Lobi KDS.

Het Driebergse team startte geconcentreerd en goed, waardoor al snel het spelconcept van Faja Lobi duidelijk werd; een ploeg snel in de omschakeling met een scherp spelende spits.  Door de dubbele dekking van Tamar en Gabrielle werd zij goed bewaakt en bleef gedurende de eerste helft de uitgespeelde kansverhouding van de spits vrijwel nihil.

De gevaarlijkste kansen waren voor de Driebergse ploeg, maar het vizier van Ezgi, Naomi, Esther, Irene stond nog niet op scherp en zo ontstond er een gevoel dat er zeker iets te halen was deze middag.    Voor Ezgi was het een speciale wedstrijd door het weerzien van vele oud teamgenoten en dus was zij dubbel gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten.

Het was dan ook Ezgi, die zich met een sluipdoor, kruipdoor actie door de defensie van Faja Lobi wurmde en zo de 0-1 inschoot halverwege de eerste helft.

Na deze voorsprong begon Faja Lobi wat meer druk te zetten, maar echt groot uitgespeelde kansen leverde dat niet op, behalve bij corners waar de lange centrale verdedigster mee op kwam en dan koppend haar kans rook, maar gelukkig voor keepster Rianne gingen deze ballen net over of naast het doel.

Zo werd vrij eenvoudig een 0-1 ruststand veilig gesteld en in de rust waren er waarschuwende woorden van coach Harry dat Faja Lobi meer pressie zou zetten in de 2e helft en dat waren woorden die al in de 1e minuut na rust direct waarheid werden, vanaf het midden drong  Faja Lobi aan en liet een schot los op keepster Rianne, die even twijfelde aan klemmen of tikken, maar daardoor half ingreep en de bal al volleyballend in haar eigen doel zag verdwijnen 1-1.

Hiermee ebde de energie die in de eerste helft gegeven was even helemaal weg, waardoor Faja Lobi haar kansen op een voorsprong rook.   In de 8e minuut een mooi aanval, waar onze verdediging even niet goed oplette en de rechts naar binnen gekomen speelster van Faja lobi te veel ruimte gaf, en direct uithaalde mooi in de linkerhoek, waardoor Rianne kansloos was en een 0-1 voorsprong binnen 10 minuten in een 2-1 achterstand veranderde.  Alles in deze fase ging mis en bij Faja Lobi ging het steeds beter lopen, wat in de 15 minuut resulteerde in een 3-1 waar vanaf links te veel vrijheid werd gegeven en met een uitkomende Rianne was het niet moeilijk om de bal over haar heen in de verre rechterhoek te lepelen.

De mokerslag die uitgedeeld was, leek even definitief maar door felle aanmoedigingen van de meegereisde aanhang en bank en het inbrengen van Amber, kreeg de Driebergse ploeg weer energie wat de wedstrijd deed kantelen. Met nog een 25 minuten op de klok begon het Driebergse team aan een offensief om de aansluitingstreffer te maken.     Het was Irene die een voorzet vanaf rechts in een leger van speelsters al koppend in de rechterhoek liet vallen en zo door de 3-2 in de 25e minuut de wedstrijd in vuur en vlam bracht.    In deze fase speelde het Driebergse team oppermachtig en het geloof in meer kwam naar boven.      Het was Naomi, die de bal uit een afgeslagen aanval voor haar voeten kreeg, niet nadacht maar meteen uithaalde en met een totaal uit positie staande keepster van Faja Lobi vloog de bal over iedereen heen hoog in het doel de 3-3.

Het was vooral Amber waar de defensie van Faja Lobi geen vat op had en zo met alle middelen probeerde haar uit de wedstrijd te halen, maar de gemeen geraakte Amber gaf niet op en leek           5 minuten voor tijd na een prima actie de 3-4 in te kunnen schieten, maar een voet van Faja lobi bracht redding.    Achteraf was een pass naar rechts beter geweest, waar de volledig vrijstaande Wendy de bal voor het intikken zou hebben gehad.  In de alle laatste minuut was het nog even billen knijpen voor de Driebergse dames, waar in het centrum van de 16 meter al dan niet hands werd gemaakt door een Driebergse speelster, maar het appel van de Faja Lobi speelsters werd niet gehonoreerd door de scheidsrechter en zo bleef het 3-3.

Dames het was wederom een goede wedstrijd, maar weer even met een moment van aandacht verslappen, waar op dit niveau dankbaar gebruik van wordt gemaakt, waardoor de wedstrijd eigenlijk uit handen gegeven werd, maar op sublieme wijze weer herpakt wat een dik verdiend punt opleverde.

Aanstaand weekend de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Wartburgia .