FCD verliest thriller

Autoservice Cor Duiveman
In een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen 2012/2013 heeft FC Driebergen de 2e nacompetitie wedstrijd tegen JSV met 1-3 in de verlenging verloren.
Een wedstrijd waar FC Driebergen sterk begon maar dat al na 10 minuten aan JSV hun meerdere moest herkennen en dat was precies het omgekeerde van vorige week toen onze jongens de wedstrijd al in vroeg stadium hadden kunnen beslissen. Het was vooral te danken aan de voortreffelijk keepende Michel van Bruggen dat de nul op het scorebord bleef staan die in het eerste kwartier al diverse reddingen moest verrichten.
Waarbij hij in de 16e minuut hulp kreeg van zijn verdediging doordat de spits van JSV hem passeerde en voor een leeg doel de bal voor het intikken had maar door een geweldige sliding van Arjan Prijs die de bal op de doellijn kon wegtrappen. Het bleek al aan het aantal hoekschoppen welke JSV kreeg te nemen al 7 stuks na 30 minuten.
Daar tegen over stond er weinig druk naar voren van FC Driebergen maar in de 27e minuut was er toch een uitstekende ingeleide aanval tussen Pim van Amerongen en Robin Notenboom welke laatste speler maar net miste.
Een volgende gevaarlijke situatie ontstond er in de 29e minuut toen een verraderlijk schot van JSV tegen de onderkant van de lat uit een spatte.
Maar de sterk gewijzigde achterhoede van FC Driebergen waar de geschorste routiniers Paul van Hofwegen en Lucas van de Hengel niet speelden en voortreffelijk werden vervangen door 2 A-jun Thomas Meeles en Midas de Wildt die met hun inzet uitstekend verdedigden bereikte FC Driebergen de rust toch met 0-0 . Samengevat deze eerste 45 minuten was dat er een voortreffelijk arbitraal trio stond en JSV het beter van het spel had.
Zonder wijzigingen begonnen de 2 ploegen aan de tweede helft en waar FC Driebergen direct het initiatief nam wat al in de 46e minuut een gevaarlijke kopbal opleverde van de mee naar voren gekomen Sjoerd Blankenstein.
Achtereen volgens volgde er wederom 2 kopballen van Robin Notenboom die maar net het doel misten. Een glas zuivere strafschop van FC Driebergen zag de scheidsrechter over het hoofd. In de 58e minuut een sublieme combinatie tussen Pascal van Doorn en Jelle Adema welke ook net niet het doel bereikte.
Waar het vele publiek op zat te wachten een voorsprong van de thuisclub werd teniet gedaan in de 66e minuut bij een uitbraak over rechts van de gevaarlijke spits Patrick Heesakkers van JSV  waar zijn voorzet in een doelpunt werd omgezet 0-1. Maar in de 83e minuut veerde het publiek op omdat scheidsrechter Vriesinga terecht naar de 11 meter wees strafschop waarbij de ingevallen Elmar van Doorn naar de grond werd getrokken. Tolga Albayrak faalde jammerlijk en schoot recht tegen de keeper op en zo werd FC Driebergen een illusie armer maar ondanks deze tegen slag bleef men jagen op de opdat moment verdiende gelijkmaker en die kwam er toch en wel in de 94e minuut dus ver in blessure tijd en wederom een zuiver strafschop door een handsbal dit buitenkansje werd feilloos benut door Arjan Prijs die de bal in de rechter beneden hoek plaatste onhoudbaar voor de doelman van JSV 1-1
.Waar de scheidsrechter direct affloot voor het einde van de wedstrijd. Dus verlengen want er moest een beslissing komen( de eerste wedstrijd was ook in 1-1 geëindigd)
Een verlenging die tweemaal 15 minuten duurde  kon alle kanten  opgaan de spelers raakten vermoeid diverse krampverschijnselen kwamen er maar JSV nam toch een voorsprong in de14e minuut van de 1e verlenging uit een voortreffelijk genomen vrije trap op 20 meter van het doel onhoudbaar voor doelman Michel van Bruggen 1-2
De ban was gebroken en FC Driebergen kwam er nog maar sporadisch uit en toen JSV vlak voor tijd ook nog 1-3 scoorde kwam er een einde aan dit toch spannende seizoen.
De mannen van trainer Bert van den Brom hebben gevochten voor wat ze waard zijn en de supporters hebben een leuk en wisselend seizoen gezien op naar het seizoen 2013/2014 met de zelfde inzet en enthousiasme moet dat ook weer een leuk jaar worden.