Gehavend 4e wint van angstgegner

Paul Brink Advies

Altijd lastig voetballen tegen onze tegenstanders van vandaag. Soort van “angstgegner” waar we thuis met 4-2 van verloren.  Enigszins gehavend (ook al denken sommige daar anders over) namen wij de aftrap om 2 uur. Met 4 invallers, waarvan 2 van de zaterdag en 2 van de jeugd, zette wij Schalkwijk al snel onder druk. Onze rechterkant was gemiddeld 19 jaar en dat kon je goed merken. Ons middenveld en achterhoede kon niet aansluiten zodra die trein op  rechts op stoom kwam. Schalkwijk kwam er niet aan, met Jordi en Kevin als sneltrein wankelde de verdediging van onze gasten. Toch kwam het doelpunt uit een heel andere hoek. Jeroen, als laatste man, zag na aanname van de bal dat Schalkwijk de buitenspelval opende en hij kon niet anders doen dan zelf met de bal aan de voet deze val te omzeilen.

Hij liep alleen op de keeper af en faalde niet in de afronding. 0-1

Tot aan de rust was het FC Driebergen die 80% balbezit had en Schalkwijk achter de feiten aan liet lopen. Na de rust was het spelbeeld niet anders. Sven(jeugd) was er ondertussen al in gekomen voor Peter die moest afhaken vanwege zijn kuit. Sven(amper 3 turven hoog) liet samen met Lambert zien hoe je de tegenstander laat lopen en daarbij ook de bal. Briljante samenspel wat uiteindelijk resulteerde in de 0-2. Arjan speelde de bal naar Sven die vervolgens over de bal heenstapte en zodoende Lambert de bal gunde die vervolgens met een slimme pass Jordi in stelling bracht. Deze bedacht zich geen moment en schoot hard in de verre hoek. Deze prachtige aanval en prachtige goal waren Champions league waardig. Zelfs op het hoofdveld werd er geklapt voor deze actie dacht ik J.

In de 20e minuut kreeg Schalkwijk een vrije bal op zo’n 30 meter van de goal. Wat niemand verwachtte gebeurde wel. Schitterende goal was het eindresultaat. Ron dook nog wel maar de bal werd keihard in de kruising geschoten. 1-2. FC Driebergen was en bleef heer en meester. Na een wederom prachtige aanval op links was het vervolgens Arjan die met een prachtige draai de bal hard in de kruising schoot. 1-3. Wedstrijd was daardoor gelopen en de koppies van Schalkwijk geloofden er niet meer in. Laatste minuut werd Jordi nog een keer diep gestuurd door Michel en deze “hazewind” liet de keeper achter met een kater.1-4

Moet nog wel kwijt dat de verdediging(Martijn, Willem, Jeroen en Jeroen) stond als een huis. Weinig weggeven en strak verdedigt. Verder vond ik het middenveld, onder leiding van Michel, erg sterk voetballen waardoor ook de aanval floreerde met snelle jongens zoals Jordi en in iets mindere mate Arjan.