Koude douche voor de dames

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

FC Driebergen vrouwen scoren wederom niet tegen HMS en krijgen koude douche in 2e helft.

Afgelopen zaterdag moesten onze dames aantreden tegen de koploper in de poule, de achterstand was inmiddels 3 punten door de verloren wedstrijd tegen Delta Sports en er moest dus gewonnen worden om de titelrace levend te houden.  In de voorbespreking werd getracht de groep scherp te stellen en zo kon de Driebergse formatie de strijd aanvangen met een team wat op 1 plaats noodzakelijk gewijzigd was t.o.v. de laatste wedstrijd. Lisette mocht in de spits beginnen, omdat Anne niet op tijd aanwezig kon zijn.

Na het afkeuren van de wedstrijdballen door de KNVB scheidsrechter kon de wedstrijd een kleine 10 minuten later beginnen met nieuwe ballen uit de voorraad van de heren van de Burgt. Het team van HMS trapte af en zo begon een wedstrijd waarin de spanning te snijden was. HMS begon direct jagend en kort dekkend op het wat nerveus ogende Driebergse team, waardoor in de eerste 10 minuten de strijd zich op het middenveld afspeelde zonder echt kansen te creëren.

Na een kwartier spelen, arriveerde Anne bij de Driebergse dugout en kon vrijwel direct het veld in , om haar vaste plek in de spits in te nemen, waardoor Lisette op de bank moest plaatsnemen. De op papier sterkst mogelijke bezetting stond in het veld en nu moest het gaan gebeuren. Door het prima voorchecken van HMS kwamen de Driebergse dames niet aan goed voetbal toe en moest het met werkvoetbal gaan gebeuren.

Dit leverde in de 20e minuut een kansje op voor Anne, maar haar actie strandde door goed verdedigend werk en kostte HMS wel een corner. De bal werd door Esther genomen, maar belandde in handen van de goede keepster van HMS. FC Driebergen begon iets beter te spelen en dit leverde in de 24e minuut een pracht kans op, door een aanval via links, door Esther hard voorgezet, de bal vloog aan Anne voorbij en belandde bij de op rechts vrijstaande Chantal, die de bal met links prima controleerde en met meteen met rechts hard uithaalde, maar de zuiverheid ontbrak en de in lijn van het schot staande keepster kon de bal vrij eenvoudig stoppen. Dit had de 1-0 moeten zijn, maar het geluk zat de Driebergse dames niet mee. Zeker toen 5 minuten later een afvallende bal door Irene prima in de rechterhoek werd geschoten, maar net via een HMS been naast de verkeerde kant van de paal belandde. In deze fase was een voorsprong gezien de kansenverhouding verdiend geweest.Zonder van beide kanten nog kansen te creëren werd de rust bereikt met een 0-0 stand en zo kon deze benut worden om wat zaken te evalueren en scherp te stellen.

In de 2e helft moesten de Driebergse dames het tempo gaan opvoeren en werd Chantal naast Anne in de spits gepositioneerd om nog meer druk op de verdediging van HMS te zetten en proberen ruimte te maken op de linkerflank, waardoor Gabrielle van achteruit aanvallend in dit gat zou kunnen duiken. Zo begonnen de Driebergse dames aan de 2e helft, wat al na 5 minuten resulteerde in een kans voor Anne, die zich door de verdediging worstelde, maar de actie net te ver doorzette en zo haar mogelijkheid door een goed blok van de laatste verdedigster zag stranden.

Het Driebergse team begon door haar aanvallende impulsen, ook ruimte weg te geven, waardoor er voor HMS mogelijkheden kwamen. In de 16e minuut een aanval via de linkerflank met een voorzet in het hart van onze verdediging, waar een HMS speelster net even alerter was en de bal prima in de linkerhoek van het doel schoof onhoudbaar voor Floor, dit betekende de 0-1.  Je zou verwachten dat deze tegentreffer, de Driebergse formatie zou doen exploderen en de wedstrijd met een onophoudelijke strijd zou hervatten. Maar dit gebeurde niet of nauwelijks en HMS kon nog geen 5 minuten na de 0-1 bijna nog de 0-2 aantekenen. Deze treffer bleef gelukkig uit, wat de spanning in de wedstrijd hield.

Door het hoge tempo ging HMS het veld kleiner maken en veelvuldig op buitenspel spelen, waar de Driebergse dames vaak geen raad mee wisten. De voor Chantal ingevallen Helen werd vanuit het midden door Tamara weggestuurd en kwam duidelijk achter de verdediging vandaan, maar de HMS grensrechter vond het nodig om zijn vlag omhoog te steken en helaas werd de het vlagsignaal door de scheidsrechter opgevolgd, waardoor een 1 op 1 situatie werd afgeblazen en een potentiële kans teniet gedaan. Met de 0-1 in de rug gesteund werd door de HMS dames de tijdrek- trucendoos weer te voorschijn gehaald en niets onbenut gelaten om het spel zo veel mogelijk te ontregelen. Binnen een tijdbestek van 15 minuten kwam het spel zeker 4x stil te liggen voor blessurebehandelingen; dit was te voorspellen en ook een herhaling van wat zich in december in Utrecht afspeelde toen HMS ook op 1-0 voorkwam. De motivatie bij de Driebergse dames zakte hierdoor weg, waardoor alleen nog met wanhoop voetbal werd geprobeerd de wedstrijd te doen kantelen. Dit lukte uiteindelijk niet meer, mede doordat de doorgevoerde wissels FC Driebergen ook niet meer in het goede spoor konden brengen. o liep een dramatisch gespeelde 2e helft naar zijn einde en werd in 45 minuten de kans op de seizoenstitel verspeeld. HMS speelde de wedstrijd professioneel uit en nam de punten, gezien het vertoonde veldspel, terecht mee naar Utrecht.

De scheidsrechter telde de verzaakte tijd nog netjes bij, maar ook dit was niet meer besteedt aan het Driebergse team, wat al lang naar een warme douche verlangde; maar uiteindelijk op een hele koude douche getrakteerd werd, omdat de titelaspiraties nu vrijwel zeker in de prullenbak verdwenen zijn.