Wervelende Christiaan Wildeman bezorgt FC Driebergen een 5-2 overwinning op HVC

Thesio ICT Proffesionals

FC Driebergen heeft op een zonnig Sportpark de Woerd een belangrijke overwinning behaald op HVC uit Amersfoort. De ploeg domineerde van de eerste minuut en won uiteindelijk met 5-2. Hierbij moet vermeld worden dat keeper Tjerk Bos en buitenspeler Christiaan Wildeman een groot aandeel hadden in deze overwinning. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd, ook voor de neutrale toeschouwers, ging de thuisclub direct in de aanval. Dit zorgde ervoor dat FC Driebergen al in de eerste minuten kleine kansen creëerde. De eerste grote kans was in de 10e minuut voor linksbuiten Mick Visser. Na een bal achter de laatste linie kwam hij oog in oog met de keeper van HVC, maar schoot hij  de bal tegen de doelman aan.

In de 14e minuut moest doelman Tjerk Bos, die de afwezige Michel van Bruggen verving, met een katachtige sprong de bal uit de rechter bovenhoek tikken. Dit was één van de spaarzame uitbraken van HVC, die direct voor groot gevaar zorgde. In de periode daarna kreeg FC Driebergen opnieuw een aantal grote kansen. Er werden ook nog twee doelpunten gescoord, maar beiden werden afgekeurd wegens buitenspel. Het leek opnieuw op het scenario wat de de afgelopen weken al vaker hebben gezien. Goed voetballen, maar de kansen niet kunnen benutten.

Vandaag een goed combinerend middenveld met Bilal, Sezer, Douwe en Floris was steeds de basis voor het aanvalspel van FC Driebergen. De drang naar voren zorgde voor veel gevaar in het strafschopgebied van HVC. Goed keeperswerk en ongeduldige afronding zorgde ervoor dat FC Driebergen steeds niet op voorsprong kon komen. Na vier hoekschoppen zonder echt gevaar, was daar de eerste acrobatische poging van de al eerder genoemde Christiaan Wildeman. Een poging tot een omhaal was spectaculair, maar miste helaas net de bal.

Steeds werd de thuisploeg gevaarlijker, omdat ze druk bleven zetten op de verdediging van HVC. De druk leidde tot diverse kansen, maar de ploeg kon zichzelf niet belonen. De vele toeschouwers zaten te genieten van een goed combinerend FC Driebergen. Het aanvallende spel zorgde ervoor dat HVC ook zo nu en dan gevaarlijk uit de counter voor het doel van Tjerk kon komen. De Driebergse doelman moest in de eerste helft nog tweemaal zeer handelend optreden om de nul te houden. Achterin stond het vandaag ook zeer stabiel met Max Mehrengs, aanvoerder Camiel Robbers, Manasse van Dijk en Erren Tan.

De eerste helft liep langzaam op het einde aan, maar juist toen werd het spectaculair. In de 45e minuut ontfutselde FC Driebergen de bal van de verdediging van HVC. Christiaan Wildeman zag Mick Visser vrij staan op de rand van de 16 meter. Laatstgenoemde aarzelde niet en met een droge knal liet hij de keeper van HVC kansloos. Een zeer terechte voorsprong zo net voor de rust. In de blessuretijd van de eerste helft leek FC Driebergen op balbezit te gaan spelen. Echter, was daar ineens Sezer Gurbuz met een enorme vrijheid op het middenveld. Na een rush legde Sezer de bal klaar voor Christiaan Wildeman, die met een droog schot in de verre hoek de score op 2-0 kon zetten.  Dit was tevens de ruststand.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

FC Driebergen begon de tweede helft zonder wissels. De ploeg had voor rust de volledige controle, maar in de 49e minuut leek de wedstrijd een nieuwe wending te krijgen. In de 49e minuut kregen de bezoekers een penalty. In de ogen van de scheidsrechter vloerde doelman Tjerk Bos de aanvaller onreglementair. Een dubieuze beslissing, omdat ook de bal in deze actie gewoon werd geraakt. Dit buitenkansje gaf HVC weer moed na een perfect benutte strafschop. 2-1. HVC wilde direct meer druk naar voren zetten, maar kon niet echt een vuist maken. In de 58e minuut werd de marge weer naar twee gebracht. Het was de 7e hoekschop voor FC Driebergen van de voet van Sezer. De voorzet werd perfect ingeschat door Christiaan en via een ferme kopstoot werd het 3-1.

In de 61e minuut leek het weer 3-2 te worden, maar na een gesprek met de grensrechter werd ook dit doelpunt niet geldig bevonden vanwege buitenspel. Een minuut later gevolgd door de genadeklap voor HVC. Dit was tevens het meeste spraakmakende moment van de dag. Na een weergaloze actie van Christiaan Wildeman, die de gehele verdediging en de doelman met een soloactie zijn hielen liet zien, kwam FC Driebergen op een 4-1 voorsprong. Een geweldige manier om een Hattrick te maken.

In de 68e minuut werd het zelfs nog 5-1 voor de thuisploeg. De mee opgekomen vleugelverdediger Erren Tan speelde de bal na een goede actie op Sezer Gurbuz. Laatstgenoemde beloonde zijn sterke wedstrijd met een doelpunt. Heel onverwachts werd het twee minuten later plots 5-2. Door een onoplettendheid van de Driebergse verdediging lag de bal ineens achter de doelman. Vanuit de aftrap van dit doelpunt werd een speler van FC Driebergen gevloerd binnen de 16 meter van HVC. Terecht kreeg de thuisclub een strafschop. Mick visser gaf deze bal aan Christiaan om zijn vierde doelpunt te maken. Helaas werd deze ‘panenka’ over het doel gestift, dus geen 6-2.

In de 74e minuut leek de 6-2 alsnog te vallen, maar was deze keer de paal die in de weg stond. Na een geweldige aanval over meerdere schijven kon Bilal Soutouti net niet juichen. De eerste wissels werden doorgevoerd. Anouar el Kibir, Rutger van Oosten vervingen Mick Visser en Max Mehrengs. Enkele minuten later kwamen Kubilay Albayrak en Sven Evers voor Bilal Soutouti en kreeg Christiaan Wildeman een publiekswissel. De moegestreden Erren Tan werd in de laatste minuten nog vervangen door Stefan Koopman. Zo kwam er een einde aan een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij FC Driebergen eindelijk weer eens kon juichen als zeer verdiende overwinnaar.

Aanstaande zaterdag op 11 mei speelt een uitwedstrijd in Zeist. Een wedstrijd die voor voor beide ploegen zeer belangrijk is. Sv Zeist speelt voor het kampioenschap en FC Driebergen om de directe degradatie tegen te gaan. De aanvang is 14.30 uur op sportpark Dijnselburg in Zeist. We zien jullie graag daar!