Zaterdag 3 wint!!!

Glaspunt Driebergen

Op de laatste zaterdag van oktober kwamen 14 spelers van FC Driebergen 3 op sportpark De Woerd bijeen om samen de o zo noodzakelijke eerste overwinning van het seizoen bijeen te spelen. Aan de randvoorwaarden zou het vandaag in ieder geval niet mogen liggen. Zo was het stralend herfstweer, lag het hoofdveld er keurig bij, was Kooi er eindelijk weer bij, was Mike er eindelijk eens niet bij, was Balk op tijd klaar met behangen, kwam IJs eindelijk kijken en ook niet onbelangrijk, de arbiter van dienst was eindelijk een goeie.
De te kloppen ploeg deze middag was DEV 2, dat met 1 punt meer 1 plek boven FC Driebergen 3 op de ranglijst stond. Winst zou dus niet alleen drie punten opleveren, maar zou gelijk betekenen dat het derde de laatste plaats aan DEV zou overgeven.

Met meer dan een eeuw voetbalervaring op de reservebank begon het derde in een weldoordachte 4-4-2 vastberaden aan de wedstrijd. DEV 2 trok zich terug en wachtte af waar FC Driebergen 3 mee zou komen. Het derde probeerde met verzorgd positiespel een bres te slaan in de Doornse defensieve muur. Das Kroonfantoom werd op links aangespeeld, shuffelde zich op de achterlijn langs enkele verdedigers en legde bij de eerste paal goed af op de ingekomen Jaap. Van Vliet tikte eenvoudig binnen, maar helaas was Kroon bij het uitvoeren van zijn Kroonshuffle met bal en al de achterlijn gepasseerd zodat een doeltrap in plaats van een doelpunt werd toegekend.

DEV 2 kwam nog niet echt in het spel voor, maar wist toch tegen de verhoudingen in als eerste scoren. Op het midden van de eigen helft struikelde Kooi als gevolg van het stroeve kunstgras half over de bal en verloor deze aan een oplettende Doornse middenvelder. Deze midhalf gaf de veroverde bal vervolgens  gelijk mee aan een diepgaande aanvaller, die tussen Mark en Smit doorglipte en zichzelf in schietpositie bracht. Het schot van de DEV aanvaller was te geplaatst om door Evers gepareerd te kunnen worden, 0-1.

Een achterstand was vandaag natuurlijk helemaal uit den boze, dus het derde zette alle zeilen bij om nog voor rust de gelijkmaker te potten. Een blinde diepe bal in het niemandsland achter de DEV verdediging werd door Kooi als enige op waarde geschat, wat erin resulteerde dat hij geheel vrij met bal en al op de Doornse keeper af kon komen. De DEV-doelman dacht eerst aan uitkomen, maar bedacht zich en trok zich gehaast terug richting doellijn. Aanstaande vader van Vigo zag zijn kans schoon en trachtte de achteruit bewegende doelman met een lob te verschalken. Jammer genoeg ontwikkelde zijn boogbal teveel hoogte en belandde op het dak van het strakgespannen doelnet. Geen doelpunt voor FC Driebergen 3 dus in de eerste helft.

Time for a change. In de rust maakte de niet geheel fitte Smit plaats voor de niet geheel fitte Schaap en spits Jaap ging eraf ten faveure van oude strijder Hoevers.

FC Driebergen 3 begon fel en veelbelovend aan de tweede helft, maar vanwege deze felheid kwamen de Driebergenaren al snel met 10 man te staan. Gespannen voor de pufsessie later die dag kwam Kooi op het middenveld iets te onstuimig in en werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter voor 10 minuten naar de naughty chair verwezen. Het derde wist het psychologische voordeel van het spelen met een ondertal vervolgens zeer succesvol uit te buiten. Blijkbaar dachten een paar DEV-ianen dat zij nu de vrije man waren en gaven ze Hoevers op het middenveld teveel ruimte. Hierdoor kreeg Maarten de tijd om met een listig passje Arjan diep te sturen. Van Amerongen nam de bal mee, schudde een krachtige solo uit zijn mouw en schoof net binnen de zestien de bal doeltreffend langs de kansloze Doornse keeper, 1-1.

Op naar de voorsprong. Deze leek er al snel te komen. Vd Burgt ging diep en dit werd opgemerkt door Maarten, die vanuit de middencirkel met zijn inferieure rechter een superieur dieptepassje gaf. Kevin kon de bal meenemen en richting doel snellen. Helaas was Vd Burgt wat minder koelbloedig dan Van Amerongen even daarvoor en lukte het hem niet de keeper te passeren. Spits Jaap moest dan maar voor de voorsprong zorgen. Rechts in de zestien omspeelde Arjan en enkele DEV-ers en legde bij de eerste paal terug op de inlopende Jaap. Net als in de eerste helft leek Van Vliet eenvoudig binnen te gaan tikken, maar zijn inzet belandde ongelukkerwijs vol op de paal.

Zouden de Driebergenaren er dan weer niet in slagen te winnen? Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Na een zoveelste overtreding werd een DEV verdediger voor 10 minuten naar de kant verwezen. Het derde wist dat dit het kantelmoment van de wedstrijd zou gaan betekenen en gooide er een schepje bovenop.   De onverzettelijke Schenkels veroverde de bal en gaf deze mee op de op rechts diepgaande Kevin. Vd Burgt sprintte een stukje naar voren en gaf de bal op het juiste moment mee op de naast hem opkomend Arjan. Topscorer in wording Van Amerongen schakelde over op Taz-mode, denderde de zestien in en joeg de bal voor de tweede maal deze wedstrijd tegen de touwen, 2-1.

Geen Driebergenaar die er ook maar aan dacht deze voorsprong uit handen te geven.

Zo boekte het lachende derde eindelijk zijn eerste seizoenszege, won het drie punten en klom het naar de veilige 10e plaats in de ranglijst.

Opstelling: E. Evers, A. Meyer (J. van Vliet), M. van Wijngaarden, E. Schenkels, M. Smit (M. Schaap), D. Kooi, K. vd Burgt, E. Kroon (M. Smit), J. van Vliet (M. Hoevers), J. Marik, A. van Amerongen, (A. Balk)