Zusjes Wenting scoren tegen Renswoude

Thesio ICT Proffesionals

Na de grote overwinningen in de competitie en beker, stond er voor FC Driebergen VR2 afgelopen zaterdag een moeilijkere wedstrijd op het programma. Uit bij Renswoude moest er gewonnen worden om aansluiting te houden met de bovenste twee uit de competitie. Tegelijkertijd werd er met een schuin oog gekeken naar de uitslag van de wedstrijd tussen VRC en Voorwaarts, de twee ploegen die net boven Driebergen op de ranglijst staan.

Vol vertrouwen ging FC Driebergen van start, maar er zat veel onrust in het spel. Normaliter krijgt de ploeg deze onrust na een kleine tien minuten wel onder controle en wordt er dan overgeschakeld op verzorgd en goed voetbal. Vandaag lukt dit echter niet waardoor Renswoude na zeventien minuten terecht op een 1-0 voorsprong kwam.

De scheidsrechter liet veel toe. Enerzijds is dat prettig omdat de wedstrijd dan niet “dood” gefloten wordt. Aan de andere kant leidde dit wel tot irritaties bij beide partijen. FC Driebergen besloot zich hier zo min mogelijk van aan te trekken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam in de 40e minuut toen Amy Wenting de bal plotseling voor haar voeten in het zestien metergebied kreeg. Zij twijfelde geen seconde en liet de keepster van Renswoude kansloos.

Deze opsteker kon Driebergen goed gebruiken. Vol goede moed ging men op zoek naar nog een treffer voor rust. Deze kwam toen, wederom, Amy Wenting de bal vanuit een moeilijk hoek op doel schoot na goed voorbereidend werk van Laura Stekkinger. De bal rolde uiteindelijk heel zacht de verre hoek in en Driebergen ging met een voorsprong van 1-2 de rust in.

Vlak na rust werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Waar het eerst Amy Wenting was die haar naam op het wedstrijdformulier liet noteren met doelpunten, was het nu de beurt aan haar zus. Sandra Wenting kwam mee naar voren en kreeg de bal aangespeeld van Laura Stekkinger. De aanvoerster twijfelde niet en haalde vernietigend uit. Met haar derde doelpunt van dit seizoen zette zij de uiteindelijke eindstand op het bord.

Gebeurde er dan verder niets? Zeker wel! Driebergen kreeg nog een aantal goede kansen, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Renswoude probeerde nog wel gevaarlijk te worden, maar dit lukte slechts enkele keren.

Zoals gezegd: er was vaak irritatie op het veld. Uiteindelijk verdienen beide elftallen de complimenten voor het feit dat dit niet heel erg uit de hand is gelopen. Helaas kan dit niet altijd van het publiek gezegd worden. Toen een speelster van Renswoude geblesseerd op de grond lag kwam een hysterische dame het veld op rennen. Kort hierna besloot de scheidsrechter dat het mooi geweest was. Met nog drie minuten te spelen floot hij af voor het einde en had FC Driebergen terecht drie punten in de tas.